Werken bij populaire bedrijven

IBM: ‘Een mentor stippelt je loopbaan uit'

IBM

Ict'ers die bij IBM willen werken, moeten openstaan voor innovatie en van uitdagingen houden, aldus de werkgever. ‘Het gaat niet om je achtergrond, maar om je talent.'

IBM biedt de interessantste functies, aldus Computables onderzoeksgegevens. Woordvoerder Jelmer Letterie vertelt er meer over.

Wat is er zo interessant aan IBM's ict-functies?
"IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld en werkt mee aan de nieuwste technologische ontwikkelingen in het bedrijfsleven en binnen de overheid. Onze technologie draagt ook bij aan het oplossen van grote maatschappelijke problemen. Zo werken ict-professionals bij ons aan projecten om overstromingen te voorkomen en zijn we betrokken bij verschillende projecten om files te verminderen."

Wat voor mens moet je zijn om bij IBM te passen?
"Je moet openstaan voor innovatie en van een uitdaging houden. Het gaat ons er niet om wat je achtergrond is, maar wat voor talent je in huis hebt om het bedrijf te helpen succesvol te zijn. Als je je thuisvoelt in zo´n open cultuur, zit je bij IBM goed."


Wat doen jullie aan loopbaanbegeleiding?
"We hebben verschillende talent- en ontwikkelprogramma´s. Ook heeft elke medewerker een ‘connection coach' die hem of haar helpt binnen zijn of haar functie. Mentoren en hr-partners ondersteunen je bij het uitstippelen van je loopbaan. Tenslotte biedt IBM elke medewerker meerdere opleidingen per jaar, hebben we een eigen learning center en een universiteit."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het lijkt wel een personeelsadvertentie. IBM zal jullie wel dankbaar zijn. Mag ik dan misschien ook even:
Ik werk bij DeltaISIS, ??n van de kleinere, maar ambitieuze ICT bedrijven. DeltaISIS is betrokken bij innoverende ontwikkelingen, onder andere op het gebied van virtualisatie en SBC. Bij DeltaISIS gaat het om competenties en talent en niet zo zeer om je achtergrond. Je houdt van uitdagingen, je wilt jezelf blijven ontwikkelen en wij bieden je daarbij faciliteiten en ondersteuning. In open cultuur (gaat heel goed in kleinere organisaties)

Ach ja op papier is alles zo goed en mooi. Nou ik ben een tijdje terug weggegaan bij deze club omdat ik vooral het idee kreeg dat ik maar blij moest zijn om voor IBM te mogen werken. Misschien is dat die uitdaging waar het artikel over gaat, zorgen dat je het naar je zin blijft houden bij IBM...

Het mag dan wel een personeelsadvertentie lijken, mijn ervaring is dat de werkelijkheid ook zo is. Je krijgt bij IBM alle kansen, alleen moet je zelf wel de initiator zijn en pro-actief op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen.
Bij een klein bedrijf zul je inderdaad directer betrokken zijn bij de ontwikkelingen en het resultaat, maar op het moment dat je het kunstje kent is het tijd om op te stappen. Bij IBM echter kun je in de breedte groeien en ervaringen uit een vorige functie gebruiken in een nieuwe, om zo je kennis uit te breiden en ook lol te houden in je werk.

@henk. Mooi dat je het naar je zin hebt en de mogelijkheden waardeert. Dat bestrijd ik ook niet, al beweert "ex-IBM" het tegendeel. Mijn punt is dat je niet groot hoeft te zijn om je medewerkers een breed scala aan mogelijkheden te bieden. En inderdaad: pro-activiteit is in elke baan een voorwaarde om te groeien en te ontwikkelen. Bij kleinere bedrijven is dit naar mijn mening wel eerder zichtbaar.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-11T09:49:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.