‘De overheid is ambitieus op ICT-gebied'

De overheid heeft hoge ambities op het gebied van digitale dienstverlening en zou daardoor aantrekkelijk zijn voor ict'ers. Werknemers moeten alleen wel bestand zijn tegen de grote hoeveelheid regels.

Ict'ers die moeten aangeven waar ze absoluut wel of niet willen werken, noemen in beide gevallen meestal de overheid. Dat blijkt uit onderzoek van Computable. Arend van Beek, voorzitter van VIAG, de beroepsorganisatie voor ict'ers met een baan bij de overheid, vindt dat de overheid traineeships zou moeten aanbieden.

Hoe kan het dat de overheid tegelijkertijd positief en negatief genoemd wordt?
"Dat zou te maken kunnen hebben met de beeldvorming of het imago van de overheid. Als je binnen de overheid werkt, kun je met eigen ogen aanschouwen dat het niet duf of saai is. Juist door de hoge ambities op het gebied van digitale dienstverlening is het interessant om voor gemeenten te werken."

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten van een baan bij de overheid?
"De leuke kanten zijn het afwisselende werk en de brede taak die je hebt. Bij gemeenten is het inhoudelijk werk op ict-gebied sterk in beweging en erg verschillend. De gemeente is het meest complexe bedrijf in Nederland met alle daarbij behorende uitdagingen. De bureaucratische besluitvorming en de grote hoeveelheid regels zijn soms minder leuk."

Hoe is het gesteld met de arbeidsvoorwaarden bij de overheid?
"Goed, vooral de secundaire arbeidsvoorwaarden en de zekerheid van je baan zijn aantrekkelijk. Het salaris is echter vaak wel wat minder hoog en werknemers krijgen geen auto of laptop van de zaak."

Wat moet de overheid nog doen om volgend jaar niet meer in de lijst van impopulaire werkgevers te staan?
"Traineeships voor aanstormend talent aanbieden en werken aan het imago. Het beeld van de raamambtenaar heeft, zeker bij de ict-medewerkers, bijstelling nodig. De overheid staat altijd in de belangstelling, waardoor mislukkingen breed worden uitgemeten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-13T09:54:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.