Profiel van een werkzoekende starter

‘Minder keus in beschikbare functies’

Was de starter enkele maanden mateloos populair, nu zijn veel werkgevers minder enthousiast wanneer ze een sollicitatiebrief van een beginnende ict'er ontvangen. Hoe komt de jonge automatiseerder aan een baan? Een kort profiel van een starter op banenjacht.

Jasper Alias (23)
Studie: Technische Informatica
Werkzoekend sinds: februari

"Een half jaar geleden zag alles er nog mooi uit in de ict-wereld. Het leek er toen op dat ik op mijn stageplek kon blijven werken, maar dat ging uiteindelijk toch niet door. Nu hebben detacheringbureaus ineens te veel mensen op de bank zitten, omdat er te weinig klussen zijn. Ik merk dan ook dat er minder keus is in beschikbare functies. Daardoor is de reistijd bijvoorbeeld langer of heeft een bedrijf gewoon minder vacatures. Toen ik in februari afstudeerde, ging ik er toch vanuit binnen een maand een baan te kunnen vinden. Tot nu toe gaat het vinden van een baan me redelijk goed af. Het is wel iets lastiger geworden door de economische crisis, maar eigenlijk valt het me allemaal wel mee. Op dit moment ben ik drie weken aan het zoeken en in onderhandeling voor een functie als Java-programmeur."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-05T12:57:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.