Ict'ers over hun werk: applicatiebeheerder

'Ik verliet CMG voor een klein bedrijf'

Negentien ict'ers met verschillende functies vertellen de komende tijd over hun werk. Dennis Nazir is er een van. Na tien jaar bij Oracle gewerkt te hebben, is de applicatiebeheerder nu gedetacheerd bij TNT Post.

Dennis Nazir (37)

Werkgever: Peak IT, gedetacheerd bij TNT Post ICT Mail Application Services

Opleidingen:
Hbo Bedrijfswiskunde
Prince2
Itil
Cisco- en Oracle-trainingen

Wat houdt je werk in?
"Ik ben Proco, technisch applicatiebeheerder, bij ICT Mail. Dat betekent dat ik het beheer doe voor enkele TNT Post-applicaties. Bovendien ben ik voor een aantal applicaties het aanspreekpunt namens ICT Mail. Ik beheer bijvoorbeeld een financiële applicatie en een applicatie voor het toegangverleningssysteem. Ook los ik problemen met applicaties op en werk mee aan de implementatie van upgrades."

Hoe ben je aan je baan gekomen?
"Ik ben begonnen als Oracle-ontwikkelaar en heb tien jaar bij CMG gewerkt. Daarna ben ik overgestapt naar PeakIT, een klein en persoonlijk bedrijf. Voordat ik bij TNT Post kwam was ik als ontwikkelaar gedetacheerd bij een adsl-leverancier. Toen de applicatiemanager daar wegging, vroegen ze of ik die functie niet over wilde nemen."

Hoe houd je je kennis op peil?
"Ik heb de hbo-opleiding bedrijfswiskunde gedaan. Daarna heb ik heel veel cursussen gedaan. Ook nu krijgen wij nog vakgerichte trainingen. Als ik ergens niet uitkom praat ik er altijd over met collega's. En op internet vind je ook veel. Als je een beetje zoekt, vind je er altijd wel een aantal artikelen die je verder helpen."

Beloning

Gemiddelde totale beloning: 49.033 euro
Gemiddelde vaste beloning: 44.957 euro

Maandbeloning naar werkervaring (bij een 40-urige werkweek):
3-4 jaar: 2.836 euro
5-9 jaar: 3.315 euro
10-14 jaar: 3.643 euro
15-19 jaar: 3.580 euro
20-25 jaar: 3.439

Jaarbeloning naar opleidingsniveau (bij een 40-urige werkweek):
Academisch: 33.114 euro
HBO: 49.985 euro
MBO: 50.914 euro

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Bedrijfsauto: 17 procent
Meest gereden leaseauto: Peugeot
Laptop van de zaak: 47 procent
Telefoon van het bedrijf: 50 procent

Opleidingen

Bedrijfskundige informatica
Hogere informatica
Bedrijfseconomie
Technische informatica
Bedrijfsinformatica

Examens/certificaten

Application Management Foundation (ASLF)

Information Systems Foundation (ISyF)

TMap NEXT Foundation (TMPF)

Functies

Eerdere functies:
Helpdeskmedewerker
Programmeur
Systeemanalist

Doorgroeien naar:
Database-/gegevensbeheerder
ERP-/SAP-/BAAN-specialist

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze meneer is gewoon geen ICT-er, dit is een omgeschoolde bedrijfskundige. Zoals zovelen in de ICT is het weer het bekende verhaal, er is geen werk in de eigen richting, of het is niet leuk, nou dan kun je altijd nog ICT-er worden. Net zoiets als politie agent. Dit is een devaluatie van het vak, dat al vol zit met psychologen, nederlandici, biologen, natuurkundigen enz. enz.

Daarom komen dat soort mensen ook terecht bij bijvoorbeeld de TNT.

Lijkt me een gevalletje van weggebonjourd bij CMG. Je gaat echt niet voor je lol bij PeakIT werken als ik de verschillende fora op internet mag geloven. Zeker ook zo'n lelijke bestickerde Toyota Aygo als leaseauto onder zijn kont gekregen....

Is respect voor het verhaal van Dennis echt teveel gevraagd?

Gezeur over lease auto's zegt met name iets over jezelf, bedrijfskunde is geen bderijfsWISkunde en 'dat soort mensen' is een betiteling, die kant noch wal raakt.

Ga jullie schamen.

Van ontwikkelaar naar applicatie beheer.. iets zegt me dan dat je niet veel klaargespeeld hebt in de ontwikkeling.

Ben het eens met Nike. Ik ken Dennis toevallig persoonlijk en ik ken jullie melden dat het een prima ICT-er is. De reden dat hij weg is bij Logica(CMG) is waarschijnlijk dezelfde als zovelen: te onpersoonlijk, te groot, te veel gericht op aandeelhouders, etc, etc. Ken PeakIT niet, maar kleiner is vaak veel meer persoonlijk aandacht.

TNT ken ik ook, heb er zelf voor gewerkt in een detacheringsrol. Prima en leuk bedrijf om voor te werken. Snap de opmerking van Rudy dus echt niet.

De opmerking van G. Tricher raakt wat mij betreft kant noch wal.... Hoezo is Dennis geen ICT-er? Met 10 jaar ervaring? Bedrijfswiskunde is inderdaad geen gerichte ICT-opleiding. Maar ontwikkelaars (of in het algemeen ICT-ers) moeten vooral analytisch zijn, wiskundigen kunnen dus prima ICT-er zijn! Bovendien gaat het voor een groot deel over communiceren, dat is een persoonlijke vaardigheid die je op een gemiddelde ICT studie zeker niet leert.

Echt kansloos jullie reacties... jammer.

Gezien het tijdstip van de negatieve reacties zitten de heren werkloos op een houtje te bijten....lekker suggestief he deze opmerking ;)....cursus social skills zal wonderen doen!

@frusten Tricher, Rudy en Rob

Toen ik studeerde waren er bijna geen ICT-opleidingen in Nederland. Veel programmeurs toen waren van oorsprong wiskundige, natuurkundige of technicus met veel wiskundekennis. De concepten en methoden van die mensen gebruiken we vaak nog steeds. Op de HTS waar ik zat was 1 computer, maar die werd niet gebruikt. Reden, er waren heel veel elektropikken aanwezig, maar niet iemand zoals Dennis.

Niet elke ICT-er hoeft in staat te zijn een OS-kernel te maken of zelf IC's te ontwerpen. Ken trouwens weinig zogenaamde echte ICT-ers die dat ook kunnen.

Voor het succes van de ICT-sector is het van groot belang dat er mensen zijn die naast een redelijke ICT-expertise juist ook verstand hebben van bijvoorbeeld bedrijfs- en beheerprocessen, testen, communicatie met de gebruiker, financien. Die zorgen er voor dat de ICT vaker en beter kan worden ingezet. Daar profiteren ook jullie van.

De hierboven genoemde social skills zijn daarbij onontbeerlijk. En niet alleen voor hen.

Artikel: "Daarna ben ik overgestapt naar PeakIT, een klein en persoonlijk bedrijf."

Website PeakIT: "Een van de grootste ICT dienstverleners van Nederland".

Huh ?

Vind dit zo typisch? Waarom zien mensen It-ers als ontzettende techneuten? Beetje een jaren 80 gedachte nietwaar?

ICT is overal en techniek alleen dekt zeker niet de lading. De techniek is in de huidige IT het hulpmiddel, toepasbaarheid is uiteindelijk het doel. Stel je toch eens voor, grote veelzijdige applicaties ontworpen en onderhouden door echte techneuten.....dat werkt niet. Typisch schoolvoorbeeld.

Voordat ik bezwaar krijg. Ik heb zowel een technische als een bedrijfskundige achtergrond. En dat heeft niets te maken dat ik in het ene vakgebied gefaald heb ja of nee.

Prima artikel!

@Kim: "We want more","We want more"
Van dit soort inspirerende en motiverende verhalen van den werkvloer! Hiermee laat je de MENS achter de icter aan het woord, krijgt deze business (weer) een gezicht :-)

Ik ben benieuwd naar je volgende artikel in deze reeks

@G. Tricher, 07-05-2009 12:33:

Ik moet het met een aantal andere deelnemers hier eens zijn dat ik je reactie nogal neerbuigend vind. Zolang deze man zijn werk gewoon naar behoren doet, is er geen sprake van 'devaluatie'. Veeleer vind ik die wereldvreemde figuren die maar niet kunnen vatten dat er ook mensen zijn die niet in IP-adfessen denken een 'devaluatie' voor het vak van IT-er (immers een dienstverlenend vak).
Daarnaast vind ik het in deze man alleen maar te prijzen dat hij aanpakt en zich flexibel op de arbeidsmarkt opstelt...

Ron (na 23 jaar in het onderwijs nu 'systeembeheerder'...)

Oordelen zijn wij goed in in Nederland, zelfs zonder de persoon goed te kennen.
Dit zegt meer van je zelf dan van anderen.
Maakt een goede opleiding je een goede ICT-er.
Absoluut niet.
Het is werkervaring, levenservaring en opleiding die er aan bij kunnen dragen, maar het gaat om de competenties die je bezit. En al zit er nog zoveel in je koppie, als het niet uit je handjes komt, levert het niets op voor je baas.
Ik ken niet het hele verhaal, maar hoe dan ook, ik lijk te lezen dat deze jongen toch lef heeft en voor werkplezier gaat. Je hebt lef nodig om te switchen in een andere richting, vele zouden het misschien willen, maar durven het gewoon niet te doen.
Genoeg over na te denken voor alle critici hierboven die direct hun negatieve oordeel vellen over iemand die ze niet kennen, lijkt mij.

Had ik maar MBO gedaan ipv Universiteit:

Jaarbeloning naar opleidingsniveau (bij een 40-urige werkweek):
Academisch: 33.114 euro
HBO: 49.985 euro
MBO: 50.914 euro

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-07T10:20:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.