Stappenplan voor de perfecte baan

Werkgevers zoeken ict'ers die weten waarvoor ze staan. Laat dus tijdens het sollicitatiegesprek zien dat jij zo iemand bent. Recruiter Daniëlle Tolhuisen geeft vijf tips voor het vinden van de baan die het beste bij je past.

Volgens Tolhuisen, die voor SAP-dienstverlener Perfect for People vooral SAP-consultants werft, zijn veel werkzoekenden vooral bezig met wat de werkgever wil, in plaats van ook na te denken over wat hun eigen wensen zijn. De recruiter geeft aan hoe het beter kan.

- Wees kritisch voor jezelf. Wat doe je over tien jaar? Is die baan echt jouw ding? Als je tot de conclusie komt dat de functie eigenlijk niet bij je past, durf hem dan los te laten en ga op zoek naar iets anders.

- Bedenk welke stappen je moet nemen om je te ontwikkelen in het vakgebied waarin je verder wilt. Onderzoek welke competenties je hebt en welke je nog moet ontwikkelen. Misschien moet je voorafgaand aan je droomfunctie eerst twee andere functies vervullen om ervaring op te doen. Verwerk ook dat in je stappenplan.

- Zoek een bedrijf dat aansluit bij jouw wensen en waar je voor staat. Bedenk voor jezelf wat je wilt en kunt bijdragen aan het bedrijf, want dat is waarin een werkgever geïnteresseerd is.

- In economisch zware tijden zoeken bedrijven naar medewerkers die het verschil kunnen maken. Deze personeelsleden kunnen een bedrijf door de crisis slepen. Het gaat om medewerkers die ondernemend zijn, een eigen visie hebben en een mening kunnen vormen over producten of dienstverlening. Laat merken dat jij zo iemand bent.

- Als je weet wat je wilt, kom je al veel zekerder over tijdens het sollicitatiegesprek. Wat jij wilt, is goed. Laat je dus nooit een andere ambitie aanpraten. Doe waar je goed in bent en je zult zien dat je gemotiveerd en met plezier je naar je werk gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Weer zo'n 'utopia' verhaal. :-(
Juist dat "Het gaat om medewerkers die ondernemend zijn, een eigen visie hebben en een mening kunnen vormen over producten of dienstverlening. Laat merken dat jij zo iemand bent" heeft er voor gezorgd dat ik bij alle sollicitaties werd afgewezen.

Nee, u past niet in onze organisatie/team. (men zoekt brave marionetjes c.q. ja-knikkers)
Nee, u heeft te veel ervaring. (u heeft al te veel door hoe wij mensen proberen te manipuleren)
Nee, u heeft te veel algemene kennis. (dat kunnen we niet hebben, dan worden misstanden aan de kaak gesteld)

Zoals het andere artikel al aangaf, men wil gewoon dat je braaf opzit en pootjes geeft. Bewijs anders maar eens het tegendeel! (uitdaging voor recruiters/werkgevers)

Ik word regelmatig ingezet als testconsultant bij diverse klanten. Vaak voor tijdelijke opdrachten. Het verschilt per opdracht welk standpunt ik inneem. Wil de klant puur "handjes" (iemand die gewoon een partij werk komt verzetten), dan stel ik mij in op dat standpunt. Wil de klant iemand die niet bang is om pijnpunten aan te halen en wil deze een gestructureerde verbeterslag in het vakgebied waar ik in werk, dan stel ik mij daar op in.

Maar dat zijn tijdelijke opdrachten. Wat betreft mijn vaste dienstverband. Dan sta ik volledig achter de 5 tips die Dani?lle opsomt. En tot nu toe heeft mij dat nog geen windeieren opgeleverd.

Ik denk dat je in deze tijd niet zo heel veel te willen hebt en moet pakken wat je pakken kan. Dit zijn leuke tips als de economie weer is zoals het 2 jaar geleden was........ :-(

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-14T09:15:00.000Z Heleen van Roon