'Met een groter team wordt het product beter'

Ict'er Arjen van Benten zegde zijn baan als systeemontwikkelaar op en werkt sinds kort als .Net-ontwikkelaar. De projecten waarmee hij zich nu bezig houdt, zijn technisch interessanter, vindt hij. ‘De lat ligt nu veel hoger.'

Wie: Arjen van Benten
Oude functie: systeemontwikkelaar
Nieuwe functie: .Net-developer
Huidige werkgever: internetbureau theFactor.e
Start nieuwe baan: 1 september 2009

 Wat houdt je functie in?

Als .Net-developer in het serviceteam kom ik in aanraking met de diverse technieken die voor onze klanten worden gebruikt. Ik vind het leuk om zulk afwisselend werk te doen. In het serviceteam draai ik ook mee in kleine projecten. Dit zijn projecten van ongeveer honderd uur die vaak snel moeten worden opgeleverd.

Waarom ben je van baan veranderd?
In het bedrijf waar ik hiervoor werkte werkten we slechts met vier man. Dit heeft voor- en nadelen. Met dit team heb ik met veel plezier aan leuke en interessante projecten gewerkt. Daarna wilde ik de volgende stap maken naar een groter bureau. Met een groter team is het mogelijk om een technisch beter product neer te zetten. Binnen een klein team is er vaak minder tijd voor technische hoogstandjes.

Hoe ben je aan je technische vaardigheden gekomen?
Ik kan goed merken dat bij theFactor.e de lat hoger ligt. Bovendien was mijn takenpakket bij mijn vorige werkgever erg breed vanwege het kleine team. Ik ontwikkelde front-end en back-end software, communiceerde met klanten en maakte planningen. Ik deed alles zelf. Deze vaardigheden kan ik nu goed toepassen in het serviceteam van theFactor.e.

Tijdens de financiële crisis een carrièreswitch maken. Dat lijkt me riskant.
Het klinkt misschien als een verassing, maar bij mijn huidige werkgever is niet veel te merken van de economische crisis. Er zijn grote plannen voor de komende jaren. theFactor.e zal de komende tijd nog meer nieuwe werknemers aannemen.

Hoe bevalt je nieuwe baan tot nu toe?
Er hangt een leuke sfeer bij theFactor.e. Ik heb fijne collega's bij wie ik mezelf kan zijn. Dit vind ik erg belangrijk en het draagt zeker bij om mijn werkzaamheden tot een succes te maken. Het grootste verschil met mijn vorige werkgever zijn de klanten. In mijn nieuwe baan krijg ik te maken met grotere klanten en daarbij horen andere procedures. Dit vind ik zeker een uitdaging. Inmiddels ben ik drie maanden werkzaam en merk ik dat ik ook technisch prima mee kan komen en kan groeien.

Ict'ers die van baan veranderd zijn, vertellen hoe de overstap bevallen is. De gesprekken zijn onderdeel van Computables Career Special.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-04T09:55:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.