Op zoek naar de perfecte ICT'er: 5 tips

'Zoek uit hoe belangrijk een functie voor het bedrijf is'

Het is een lastige keuze: maandenlang zoeken naar de perfecte ict'er of binnen enkele weken een werknemer aannemen die later misschien toch niet zo geschikt blijkt. Precies weten waarnaar je op zoek bent, is in elk geval een stap in de goede richting.

Recruiter Mark Joosten van werving- en selectiebureau Computerfutures vindt dat werkgevers zich onder andere moeten bedenken hoe belangrijk de functie voor het bedrijf is. Joosten laat weten welke vragen een werkgever zich moet stellen om duidelijkheid te krijgen.

Hoe belangrijk is de functie voor ons bedrijf? Als het om een cruciale positie gaat, kan het goed zijn om lang door te zoeken.

Hoe snel moet de functie worden ingevuld? Als applicaties vastlopen doordat er plotseling geen systeembeheerder meer is, dan is het waarschijnlijk goed niet te lang te wachten op de ict-prins op het witte paard.

Hoe veel tijd is er om iemand in te werken? Als er medewerkers zijn die tijd hebben om de nieuwe collega wegwijs te maken, dan is het niet noodzakelijk iemand aan te nemen die alles al weet.

Welke kennis en vaardigheden zijn absoluut noodzakelijk? Werkgevers vergeten vaak dat veel ict'ers vooral affiniteit hebben met techniek en dus technische zaken snel oppakken. Maak onderscheid tussen vereiste kennis en wat iemand gaandeweg nog kan leren.

Welke sociale vaardigheden zijn echt belangrijk? Persoonlijkheid is vaak niet af of aan te leren. Kijk naar hoe iemand in een team past en functioneert. De vraag of iemand zich op zijn gemak voelt is vaak direct gerelateerd aan de mate waarin hij productief is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Erg leuk verhaal, maar misschien kan Computerfutures eerst even naar zichzelf gaan kijken. Hoe goed gaan zij met hun selectiebeleid om... Ik heb 1 maal zaken gedaan met ze en kreeg spijt als haren op mijn hoofd. Computerfutures benaderde mij of ik in was voor een nieuwe uitdaging. Klonk leuk, heb aangegeven waar ik werkzaam was en hoe ik wilde handelen. Maar de uitdaging werd uiteindelijk niets. Kan gebeuren geen probleem, maar wat schertste mijn verbazing? Ik werd vervolgens gewoon aangeboden bij mijn toenmalige werkgever als werkzoekende. Zonder enig overleg. Na aangeven dat ik geen zaken meer met ze wilde doen ben ik nog meerdere malen aangeboden bij diverse werkgevers. Ook weer zonder overleg. Dus ik heb niet het gevoel dat Computerfutures de partij is om een dergelijk stuk te schrijven.

Nu staat CF toch niet echt bekend als een betrouwbare, kwalitatieve recruiter in de markt.
zijn de tips niet een beetje een grote open deur?

Kan iemand me vertellen wat de nieuwswaarde van dit artikel is of is dit gewoon de formele start van het zomerseizoen? (qua nieuwsverschaffing wel te verstaan)

Waarom dit artikel? Computerfutures is een belachelijk slecht bureau wiens enige waarde is dat de kosten van mislukking lager liggen bij hen dan bij een concurrent.
Waarom deze bepaalde insteek om snel onervaren kneedbare poppetjes te pushen zonder daar onvermatige eisen aan te stellen? Oh, uh.. hahaha.. :-P

Even los van de twijfelachtige reputatie van CF lijkt deze organisatie zich niet aan hun eigen kritera te houden.
Het zijn gewoon c.v. schuivers die zelf geen greintje benul van ict hebben.
Een verstandig bedrijf doet geen zaken met een dergelijk buro, en hooguit een radeloze werkloze kandidaat gaat vrijwillig met ComputerFutures in zee.

niet begrepen . . . dit is geen artikel maar reklame.

O ja, Computer Futures... Dat zijn die gasten die nog even snel mijn CV naar mijn nieuwe werkgever stuurden zodat het leek alsof zij mij daar hadden aangeboden en de wervingspremie konden binnengraaien.

Door alle verwarring die ze gezaaid hebben heeft me dat die baan gekost. Dankjewel Computer Futures!

Los van de kritiek op Computer Futures (wat ik overigens wel erg vervelend vind om te lezen) wil ik aangeven dat ik dit artikel zelf ook niet echt sterk vind. Het was dan ook niet de bedoeling dat deze vragen als "5 tips" apart in een artikel zouden verschijnen. Deze vragen waren deel van een groter verhaal dat ik naar Heleen had geschreven en meer bedoeld als voorbeeld dat een bedrijf eerst goed moet nagaan waar ze precies naar op zoek zijn.

Overigens wanneer jullie je negatieve verhaal aan mij kwijt willen zodat ik er iets mee kan doen, wil ik jullie graag vragen contact met mij op te nemen.
010 20 69 800 (Rotterdam)
m.joosten@computerfutures.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-16T13:40:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.