'Als analist ben je een werkpaard'

Ict'er vertelt over overstap naar nieuwe baan

Kenneth Elizabeth wilde als student al bij een groot internationaal ict-bedrijf werken. Maar toen hij eenmaal in zo'n omgeving werkte, voelde hij zich te veel een nummer. Binnen een kleinere organisatie denkt hij meer waardering te krijgen.

Kenneth Elizabeth (30)
Oude functie: Consultant - Test-analist
Oude werkgever: Logica
Nieuwe functie: Consultant - Test-analist
Nieuwe werkgever: Bartosz ICT BV
Ingangsdatum: 15 november 2010
Vooropleiding(en): hbo-opleiding Mens & Informatica aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

Waarom ben jij van baan veranderd?
Vroeger wilde ik altijd voor een groot, internationaal ict-bedrijf werken. Maar ik merkte steeds meer dat ik mij niet prettig voelde in een omgeving waar je als nummer wordt gezien. De klik werd steeds minder. Daarom heb ik besloten om over te stappen naar een kleiner bedrijf. Mijn werkzaamheden bij Bartosz zijn identiek, maar de lijnen zijn korter en de sfeer en cultuur binnen de organisatie passen heel goed bij mij.

Hoe ben je bij Bartosz terechtgekomen?
Het management team van Bartosz bestaat volledig uit oud-CMG'ers, het bedrijf waarmee Logica in 2002 is samengegaan. Heel veel van mijn directe collega's zijn al eerder overgestapt. Ik schat dat zo'n 60 procent van de werknemers ex-Logicaan is. Ik werk zelf ook weer voor mijn oude manager.

Hoe beïnvloedde de economische crisis jouw overstap?
Door de crisis veranderde er veel bij Logica. Er ontstond steeds meer een ‘uurtje-factuurtje-cultuur'. Er waren bovendien weinig doorgroeimogelijkheden en mijn salaris stond stil. Bij Bartosz kon ik meer gaan verdienen. Aangezien mijn gezinssituatie net is veranderd doordat ik een dochtertje heb gekregen, heeft deze afweging ook meegespeeld.

Wat zijn jouw toekomstplannen op carrièregebied?
Ik ben nu test-analist. Mijn streven is om binnen drie jaar door te groeien tot testcoördinator. Als analist ben je een uitvoerder, het werkpaard. Als coördinator houd je je meer bezig met de planning en organisatie van alle testactiviteiten, budgetten en rapportages.

Hoe was je eerste dag?
Super! Ik kreeg een bos bloemen, mijn e-mail-account was al aangemaakt en mijn visitekaartjes besteld. Dat is prettig binnenkomen. Maar voordat ik officieel in dienst kwam, mocht ik mee met het medewerkersweekend ter gelegenheid van het driejarig bestaan van Bartosz. Dat was voor mij een leuke manier om in contact te komen met mijn toekomstige collega's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-19T11:10:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.