'Project Speer vereist hoge datakwaliteit'

KVL zoekt zes ETL-/informaticaconsultants

Doordat datastromen steeds meer in omvang toenemen, wordt het beheer van data ook steeds belangrijker. Zaak is vooral om de kwaliteit van data goed te kunnen beoordelen. KVL Inspiratie Technologie zoekt daarom naar zes nieuwe ETL-/informaticaconsultants die hiervoor kunnen zorgen. Het bedrijf levert ook mensen voor het project Speer van het ministerie van Defensie. Hun grootste uitdaging daar is het achterhalen en vaststellen van eenduidige datakwaliteitscriteria.

Mariëtte Dokman
Functie: HR-manager
Werkgever: KVL Inspiratie Technologie
Zoekt kandidaat voor functie: ETL-/informaticaconsultant
Vereiste kwaliteiten kandidaat: afgeronde hbo-opleiding of hoger, één tot vijf jaar ETL-ervaring door middel van Informatica PowerCenter, minimaal twee jaar SQL-ervaring, kennis van datakwaliteit en Informatica Data Explorer (IDE) / Informatica Data Quality (IDQ), kennis van en ervaring met datawarehousing, data-integratie, datamigratie en BI, kennis van en ervaring met data modelleren (Kimball / Immon), beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, beheersing van zakelijk Engels en rijbewijs B
Ingangsdatum baan: zo snel mogelijk

Wat houdt de functie precies in?
De ETL-/informaticaconsultant levert hoogwaardige diensten als antwoord op specifieke uitdagingen van klanten. Deze uitdagingen variëren van complexe datamigraties, data-acquisitie voor datawarehouse en business intelligence-projecten tot dataintegratie-trajecten voor een eenduidig klantbeeld. Ook datakwaliteit is hierbij een belangrijk onderwerp.
De ETL-/informaticaconsultant werkt zowel in teamverband als zelfstandig, afhankelijk van de opdracht. Hij/zij levert een bijdrage in de oplossing en de uitvoering van projecten binnen de vier focusgebieden van ons bedrijf (BI, datawarehousing, datakwaliteit, dataintegratie). De kandidaat is werkzaam en betrokken in verschillende fases van een project, van analyse en ontwerp tot oplevering. De werkzaamheden kunnen behalve ontwikkeling variëren van advies tot technische installatie/implementatie. Opdrachten vinden plaats bij klanten vanaf vijftig medewerkers.

Waar in het bedrijf komt de kandidaat te werken?
Er zijn binnen de organisatie drie units voor consultants, te weten KVL IBM, KVL Microsoft BI en KVL General BI. De kandidaten komen te werken op de unit General BI, waar vooral consultants met ervaring op het gebied van Informatica, SAP en Oracle werken. Ons bedrijf telt nu in totaal zo'n vijftig medewerkers. De unit General BI telt nu tien medewerkers.

Waardoor ontstaat de vacature?
We groeien waardoor we op zoek zijn naar consultants met een aantal jaar BI/ETL/DWH-ervaring. Dit jaar willen met ongeveer vijftien medewerkers groeien. Voor deze unit betekent dit naar verwachting zes nieuwe collega's.

Wat is het belangrijkste project waarvoor de kandidaat wordt ingezet?
Een groot project waar op dit moment veel van onze mensen zitten is Speer bij het ministerie van Defensie. Dit is een migratietraject waarbij data van verschillende legacy-systemen naar SAP wordt gemigreerd. In dit project worden verschillende disciplines gecombineerd. Een belangrijke component is het migreren van de data met behulp van ETL. Hiervoor hebben we een datamigratiemethodiek ontwikkeld, zodat het proces betrouwbaar, herhaalbaar en traceerbaar wordt uitgevoerd.
Een onderschat maar belangrijk aspect is het meten van de datakwaliteit. Voordat de data geladen worden in SAP, worden ze gecontroleerd. Hiervoor is een gestructureerde oplossing ontwikkeld. Grootste uitdaging hierbij is het achterhalen en vaststellen van eenduidige datakwaliteitscriteria. De kwaliteit van de data wordt voortdurend gemeten. De resultaten worden opgeslagen in een datakwaliteitswarehouse en zichtbaar gemaakt in rapportages. Met behulp van deze rapportages onderneemt de beheerorganisatie actie om de kwaliteit te verbeteren. Dit kan door het schonen van data, maar ook door aanpassen van de processen, zodat de fouten niet meer kunnen ontstaan.

Hoe ziet de ideale kandidaat eruit?
De studie HBO Informatica moet zijn afgerond. De kandidaat is gepassioneerd in het vak en gaat uitdagingen bij en met klanten niet uit de weg. Binnen KVL wordt er open gecommuniceerd. Kernwoorden zijn puurheid, authenticiteit, daadkracht, socialiteit en energie. De kandidaat is op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en het vakgebied en houdt ervan om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Wat hebben jullie te bieden, waarom moet iemand bij jullie komen werken?
Van kandidaten wordt gedrevenheid en passie voor het vak verwacht. Per kwartaal zijn er ‘funsessies', wat varieert in sportief, culinair of leerzaam met collega's bezig zijn. Er is ruimte voor doorontwikkeling en certificering. Hiervoor is een speciale opleidingscoördinator aangesteld.

Computable volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Nederlandse ict'ers op de voet. De vacatures die in deze tweewekelijkse rubriek worden besproken, waren eerder in het nieuws op www.computable.nl of stonden op de vacaturesite www.inict.nl. Zij worden gekozen door de redactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste mevrouw Dokman, met alle Respect, ik ben werkelijk benieuwd wie u in computable als de aangewezen kandidaat zal verwelkomen.

@NumoQuest
dude ... dit artikel is 3 jaar oud ..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-22T08:24:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.