'Interesse in web- en .Net-development is vereist'

Macaw zoekt Sharepoint-ontwikkelaars

Een samenwerkingsomgeving opzetten bij een grote pechhulpdienst, een document management-systeem inrichten bij een grote woningcorporatie of een Europees intranet realiseren op basis van Office 365? Het zijn zomaar wat projecten die Macaw uitvoert. Door de toenemende Sharepoint-vraag in de markt zoekt de Microsoft-dienstverlener een aantal Sharepoint-developers.

Barry Schillemans
Functie: people manager IWS
Werkgever: Macaw
Zoekt kandidaat voor functie: Sharepoint-developer
Vereiste kwaliteiten kandidaat: hbo-werk- en -denkniveau, één tot vier jaar relevante werkervaring, goed analytisch inzicht, resultaatgericht, communicatief, sociaal vaardig en ondernemend
Ingangsdatum baan: per direct

Wat houdt de functie precies in?
Sharepoint-developers bij Macaw houden zich voornamelijk bezig met de implementatie van maatwerk Information Worker-oplossingen op basis van Microsoft Sharepoint 2010 en Office 365. Dit kan het bouwen van een nieuw samenwerkingsplatform met een sterke focus op document of record management zijn of juist puur gericht zijn op collaboratieve portals en intranetten. Ook houdt het migratietrajecten van Sharepoint 2007 naar Sharepoint 2010 in of een migratie van een niet-Microsoft-oplossing zoals Lotus Notes naar het Microsoft-platform.
Op basis van een functioneel ontwerp doet de Sharepoint-ontwikkelaar een voorstel over de te volgen oplossingsinrichting, maakt een technisch ontwerp en bouwt uiteindelijk de oplossing. De Sharepoint-developer maakt een eigen (werk)planning, bewaakt de voortgang, signaleert en communiceert afwijkingen en draagt oplossingsvoorstellen aan. Daarbij wordt in samenwerking met de functionele Sharepoint-consultant steeds een afweging gemaakt tussen standaard Sharepoint-functionaliteit, maatwerkcomponenten en Sharepoint-oplossingen van derde partijen zoals Nintex, Bamboo Solutions en Metalogix. De oplossingen die Macaw maakt worden met name projectmatig en in teamverband geïmplementeerd.

Waar in het bedrijf wordt de functie vervuld?
Macaw richt zich vooral op Microsoft-technologie en de aanpak en uitvoering van innovatieve projecten. Deze kennis is gebundeld in vier Solution Centers. De Sharepoint -ontwikkelaar komt te werken bij het Information Worker Solution Center (IWS). Afhankelijk van het project en de klant kan er vanuit huis, op kantoor of op locatie gewerkt worden. Op basis van de technologie die Macaw hanteert is samenwerken op afstand heel goed mogelijk. Wel is er minimaal één keer per week een project team-meeting waarbij face-to-face overleg plaatsvindt. Binnen het Information Worker Solution Center zijn 26 medewerkers actief. Totaal werken er bij Macaw honderdnegentig mensen.

Waardoor ontstaat de vacature?
Door de toenemende Sharepoint-vraag in de markt, zoekt Macaw nieuwe mensen. In het eerste kwartaal zijn er al dertig mensen aangenomen, Macaw wil dit aantal in 2011 minimaal verdubbelen.

Wat is het belangrijkste project waarvoor de functie wordt ingezet?
Binnen het Information Worker Solution Center zijn diverse projecten waar de Sharepoint-developer direct aan de slag kan. Voor een grote pechhulpdienst in Nederland is Macaw met verschillende projecten bezig ter ondersteuning van hun marketingcampagnes. Zo wordt er onder andere gewerkt aan een oplossing waarmee marketingmedewerkers meer eenduidigheid kunnen krijgen in het opstellen van de campagnes. Doordat iedereen de campagne op eenzelfde manier uitvoert, kunnen de resultaten ook beter gemeten worden. Voor een woningcorporatie realiseert Macaw een document en record management-oplossing op basis van Sharepoint 2010 en wordt in samenwerking met Microsoft ook gewerkt aan het corporate intranet van deze woningcorporatie. Zomer 2011 start de bouw van een Europees intranet op basis van Office 365 voor een grote internationale koffie- en theefabrikant.

Hoe ziet de ideale kandidaat eruit?
De Sharepoint-ontwikkelaar heeft een afgeronde hbo-opleiding met een grote interesse en ervaring in web- en .Net-development. Hij of zij is communicatief vaardig en in staat klanten te adviseren over de oplossing. Verdieping in het product of relevante technologieën om de deskundigheid te vergroten is in deze functie erg belangrijk, zodat de Sharepoint-developer zich kan blijven ontwikkelen binnen dit vakgebied. De seniors schrijven regelmatig artikelen, bloggen veel over hun vakgebied en geven presentaties in de organisatie en daar buiten.

Wat hebben jullie te bieden, waarom moet iemand bij jullie komen werken?
Bij Macaw worden kandidaten op afwisselende projecten bij klanten ingezet. De dienstverlener heeft een à la carte arbeidsvoorwaardenpakket. Binnen het gebied van Information Worker Solutions wordt uitsluitend gewerkt met technieken als C#, .Net, Visual Studio 2010, Sharepoint 2010, Office 365 en de Macaw Solutions Factory. Het ontwikkelpad van een kandidaat wordt ondersteund door een people manager en de Sharepoint-developer wordt bij aanvang naast inhoudelijk ook vakmatig begeleid door een directe collega.

Computable volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Nederlandse ict'ers op de voet. De vacatures die in deze tweewekelijkse rubriek worden besproken, waren eerder in het nieuws op www.computable.nl of stonden op de vacaturesite www.inict.nl. Zij worden gekozen door de redactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-18T08:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.