'Tijdens werktijd je MCPD-certificering halen'

Driessen zoekt kandidaten voor C#.Net-traineeship

Hoe lekker is het om na afstuderen direct aan de slag te gaan als C# developer? Tijdens werktijd mag je in anderhalf jaar tijd je MCPD-certificering halen en als je dat gelukt is, krijg je ook nog een trip naar Las Vegas. eHRM- en payroll-dienstverlener voor de publieke sector Driessen zoekt zes tot acht schoolverlaters die op te leiden zijn tot gespecialiseerde ontwikkelaars.

Patrick Adriaansen
- Functie: manager automatisering
- Werkgever: Driessen HRM_Payroll
- Zoekt kandidaten voor functie: trainees C# developers
- Vereiste kwaliteiten kandidaten: jonge professionals met passie voor het vak van software developer, die de beste willen worden op hun vakgebied
- Ingangsdatum baan: per direct

Wat houdt de functie precies in? En wat het traineeship?
Driessen HRM_Payroll heeft een bijzonder traineeship opgezet. De trainees krijgen de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan met interessante projecten en krijgen tegelijkertijd de mogelijkheid om tijdens hun werk de MCPD-certificering te halen. Na anderhalf jaar wordt, als afsluiting van het traineeship, gezamenlijk de VSLive! in Las Vegas bezocht. Het bedrijf ontwikkelt alle software in eigen beheer. Driessen zoekt software developers die zowel software voor de eigen bedrijfsvoering ontwikkelen, alsook eHRM-programmatuur voor de klanten van Driessen.

Driessen stelt hoge eisen aan zijn ontwikkelaars. Bij het zoeken naar ontwikkelaars bleek dat de sollicitanten vaak als medior of senior op hun huidige werkplek bezig waren, maar bij Driessen als junior opnieuw zouden moeten beginnen. Het blijkt dat zelfs de meest ‘ervaren ontwikkelaars' met meerjarige ervaring vaak nog nooit gehoord hebben van ‘code analysis' (vroegere fxcop), ‘peer reviews', etc. Vandaar dat Driessen jonge ontwikkelaars om tot topniveau op te leiden. Hiervoor is een anderhalf jaar durend traineeship ontwikkeld. Driessen heeft al meer ervaring met traineeships. In hun Young Public Professional (YPP)-programma leiden zij universitair opgeleide hrm-specialisten op tot echte toppers voor de publieke sector . Datzelfde gebeurt nu voor de C# ontwikkelaars.

Waar in het bedrijf wordt de functie vervuld?
Driessen heeft een eigen software development-afdeling waar binnen drie verschillende Scrum-teams wordt gewerkt. De trainees zullen afhankelijk van hun snelheid en capaciteiten een plekje krijgen in één van de teams. Het is de bedoelding dat ze na een korte inwerkperiode direct mee gaan draaien in het proces. Daarnaast krijgen ze natuurlijk de begeleiding en de tijd om te studeren om de benodigde certificeringen binnen te halen.

Waardoor ontstaat de vacature?
Driessen HRM_Payroll heeft te maken met een goeiende vraag naar automatisering en software development. Er werken inmiddels zo'n 140 medewerkers bij Driessen en ook heeft het bedrijf zo'n zesduizend medewerkers op de payroll staan. De dienstverlener heeft volop software-ontwikkelaars nodig om tegemoet te komen aan de wensen van klanten op eHRM-gebied.

Wat is het belangrijkste project waarvoor de kandidaat wordt ingezet?
Het belangrijkste project is de portal voor de payroll-medewerkers en -klanten en de achterliggende backoffice-applicaties. Hiermee wordt het volledige payroll-proces voor de medewerkers en klanten ondersteund. Van deze portal maken zesduizend payroll-medewerkers gebruik om bijvoorbeeld hun uren door te geven en salarisstroken in te zien. De klanten kunnen hier managementinformatie raadplegen. De komende periode worden hier ook nog een personeelsshop en een jobboard aan gekoppeld. Daarnaast zal er volop worden gewerkt aan de invulling van nieuwe eHRM-concepten.

Hoe ziet de ideale kandidaat eruit?
De ideale kandidaat is een jonge professional die net zijn/haar opleiding heeft afgerond en graag de MCPD-certificering wil halen. Iemand met passie voor het vak, affiniteit met C# .NET en die de wil heeft om de beste te worden op zijn of haar vakgebied.

Wat hebben jullie te bieden, waarom moet iemand bij jullie komen werken?
Driessen heeft een informele cultuur en helpt medewerekers zich te ontwikkelen. De trainees halen in een periode van drie keer een half jaar telkens twee certificeringen. Aan het einde van de anderhalf jaar is de MCPD-certificering binnen en gaan alle trainees als bekroning naar de VSLive! in Las Vegas. Overige arbeidsvoorwaarden zijn een dertiende maand, een laptop, reiskostenvergoeding en internetvergoeding

Computable volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Nederlandse ict'ers op de voet. De vacatures die in deze tweewekelijkse rubriek worden besproken, waren eerder in het nieuws op www.computable.nl of stonden op de vacaturesite www.inict.nl. Zij worden gekozen door de redactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is het idiote werven weer begonnen? Staan er weer afstudeerders klaar over een paar maanden? Vroeger lokte je ze met auto's in de showroom, nu met een reisje naar Las Vegas?

Zinvoller lijkt me om eens in de databanken van het UWV te kijken. Daar zitten namelijk zat c# ontwikkelaars. Met MCPD certificering en vele jaren werkervaring. Maar ja, boven de 40 en dus kijkt het bedrijfsleven, waaronder Driessen liever de andere kant op.

Daarbij vind ik het aannemen van "6 tot 8 nieuwe medewerkers" niet bepaald nieuwswaardig.

Het blijkt dat zelfs de meest ‘ervaren ontwikkelaars' met meerjarige ervaring vaak nog nooit gehoord hebben van ‘code analysis' (vroegere fxcop), ‘peer reviews', etc. Vandaar dat Driessen jonge ontwikkelaars om tot topniveau op te leiden....

Aparte redenering...Ik neem aan dat seniors die hier per ongeluk wel aan voldoen, niet in de 'cultuur' van het bedrijf passen...

Tip voor de werknemer: investeer in echte opleidingen en niet in die hyperige productspecifieke certificaties. Dat zijn kortetermijn investeringen want de volgende versie is al weer in de maak....

Even ter info voor Driessen, dat ze niet hun young professionals foutieve dingen aan gaan leren: FxCop is helemaal niet hernoemd naar Code Analysis. FxCop is een applicatie die code analysis kan uitvoeren. In de nieuwere versies van Visual Studio is FxCop geïntegreerd beschikbaar onder het kopje Code Analysis. De suggestie van dit artikel klopt dus niet.... Als men de YP's dit soort zaken gaat aanleren, zal het eerder een tob-niveau worden...

Ze willen weer voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Zo'n sollicitatiegesprek gaat zeker als volgt: "Wij gaan jouw carrière een boost geven", en nog meer van dat soort onzin. Grow up als ICT branche zeg!

Mwoh... ik denk dat dit niet een of ander 'dubbeltje op de eerste rang' bedrijf is.

Volgens mij willen ze er echt wat van maken. Het is dat ik goed zit waar ik zit, anders zou ik toch eens een kijkje nemen.

Gezien de kritische bovenstaande reacties is wellicht wat meer achtergrondinformatie gewenst.
Driessen groeit als bedrijf en de afgelopen jaren zijn diverse medior en senior software ontwikkelaars aangenomen varierend in leeftijd tussen 22 en 57 jaar. We hebben naast ons traineeship ook nog steeds vacatures open staan voor medior of senior ontwikkelaars.
Gezien de positieve ervaringen die we de afgelopen jaren met ons YPP programma voor HBO en universitair afgestudeerde HRM consultants hebben opgedaan, was het voor ons logisch om dit concept ook toe te passen op onze software development afdeling.
Het is voor onze ontwikkelaars standaard dat zij jaarlijks de DevDays in NL bezoeken en eens in de 3 jaar een major event in het buitenland. In 2007 zijn we bij de VSLive! in Las Vegas geweest, in 2010 bij DevConnections in Las Vegas. Het spreekt dan ook voor zich dat trainees uit ons traineeship hier ook aan mee doen.

Ik ben het helemaal eens met MarinaV,

Ben in de "gouden tijd" in 1999 begonnen als ICT-er bij een detacheringsburo en kreeg toen meteen een vast contract, leaseauto, bonussen en nog veel meer.
Toen het wat minder voortvarend ging en de bankzitperiode in aantocht kwam kon je eigenlijk meteen weer oprotten, daar hebben ze dus niets aan. Deze formule heeft eigenlijk dezelfde uitstraling als 11 jaar geleden..

Waar gaat het eigenlijk om.
Het draait allemaal om de centen en daar worden de bedrijven altijd beter op.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-14T16:25:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.