'Werkzaam zijn in Eindhoven en overal ter wereld'

Spirit IT zoekt meerdere application engineers

Het klinkt als de ideale baan: de zekerheid van een vaste standplaats in Nederland, maar toch de hele wereld over reizen voor je werk. Spirit Innovative Technologies uit Eindhoven zoekt een aantal application engineers die dit graag willen. De ontwikkelaar van hard- en software voor de olie- en gasindustrie heeft recent een aantal grote contracten binnengehaald, waardoor uitbreiding noodzakelijk is. Daarom worden er mensen gezocht voor zowel het kantoor in Eindhoven als het nieuwe kantoor in Maleisië.

Harry Kok
Functie: directeur
Werkgever: Spirit Innovative Technologies
Zoekt kandidaat voor functie: application engineer
Vereiste kwaliteiten kandidaat: universitair (technisch)
Ingangsdatum baan: gisteren

Wat houdt de functie precies in?
Spirit IT zoekt een aantal application engineers; zowel voor het kantoor in Eindhoven als voor het nieuwe kantoor in Maleisië. De applicaties bestaan uit state of the art software-oplossingen. Deze applicaties, gemaakt met een eigen software platform, verlangen een grote mate van betrouwbaarheid en techniek. Als applicatie engineer krijg je te maken met diverse specialismen zoals proces technologie, electronic engineering, measuring en control-technologie en it. Je bent betrokken in het gehele proces van specificatie tot aflevering en in werking stellen.

Waar komt de kandidaat te werken?
De functie van application engineer wordt vervuld in Eindhoven waar een kleine, hechte club collega's werkt aan de ontwikkeling van totaaloplossingen (hardware en software) ten behoeve van de gas- en olie-industrie. De functie wordt weliswaar uitgevoerd vanuit Eindhoven, maar de application engineer kan af en toe, waar dan ook ter wereld, worden ingezet. Dit is altijd voor een korte periode. Het klantenpakket van Spirit is internationaal, van Maleisië tot Canada. Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan het opzetten van een kantoor in Maleisië. Spirit IT is technologiepartner van oliemaatschappij Petronas en daarom vindt het ontwikkelbedrijf het van groot belang om voor daar goede application engineers aan te trekken.

Waardoor ontstaat de vacature?
Recentelijk heeft Spirit IT een langjarig groot contract gesloten met het Maleisische olieconcern Petronas. Het contract omvat onder andere gezamenlijke softwareontwikkeling, installatie- en onderhoudswerkzaamheden. De functie is ontstaan doordat er een behoefte is aan nieuwe application engineers. De vraag naar complete oplossingen op het gebied van hard- en software binnen de olie- en gasindustrie groeit hard en om daar goed op in te kunnen springen zoekt Spirit diverse nieuwe collega's, waaronder application engineers. Zowel voor het nieuwe kantoor in Maleisië als in Eindhoven.

Hoe ziet de ideale kandidaat eruit?
Spirit IT gelooft dat je positieve energie krijgt als je goed doet. Daarom zoekt het bedrijf iemand die wil leren, iemand die snel verantwoordelijkheid wil en kan dragen. Daarnaast moet een kandidaat het leuk vinden om met een klein team veel te bereiken. Spirit verlangt van de ideale kandidaat een universitaire opleiding in een technische richting. Werkervaring is niet vereist. Spirit IT is gevestigd tegenover de TU Eindhoven en dat is volgens het bedrijf niet voor niets. ‘We geloven in ontwikkeling; niet van techniek alleen maar ook in die van de medewerker.'

Wat hebben jullie te bieden, waarom moet iemand bij jullie komen werken?
Spirit IT is een klein informeel bedrijf. Er wordt hecht samengewerkt en medewerkers kunnen snel veel verantwoordelijkheid krijgen. Daarin word je begeleid door je naaste collega's. De functie voor application engineer is een internationale baan waardoor je de mogelijkheid krijgt om veel van de wereld te zien. Spirit IT heeft recent een aantal grote contracten afgesloten waardoor het bedrijf een sterke groei verwacht.

Computable volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Nederlandse ict'ers op de voet. De vacatures die in deze tweewekelijkse rubriek worden besproken, waren eerder in het nieuws op www.computable.nl of stonden op de vacaturesite www.inict.nl. Zij worden gekozen door de redactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik lees:

"Daarom zoekt het bedrijf iemand die wil leren, iemand die snel verantwoordelijkheid wil en kan dragen."

En even verder:

"Spirit verlangt van de ideale kandidaat een universitaire opleiding in een technische richting. Werkervaring is niet vereist."

In hemelsnaam. Hoe kan je nou iemand zonder werkervaring, zonder enige praktische vaardigheden en met alleen academische boekenkennis enige verantwoordelijkheden laten dragen?

Ik kan dit bedrijf niet serieus nemen. Sorry :')

Kan iemand mij eens vertellen waarom een applicatie beheerder een academische opleiding (die niet eens ict gericht hoeft te zijn) moet hebben ?

Applicatie beheer kan prima door een goede MBOer worden gedaan, een echte academicus heeft wel wat anders aan zijn hoofd.

@Pascal:
Ik lees hier 'application engineer'

Ehm jah.... das ehhh Engels he...

ja, dat ook, maar een engineer is iemand die 't bouwt en een beheerder is dus iemand anders.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-02T10:39:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.