'Ontwikkelen voor Europa's gaafste bedrijf'

Cloud9 IDE zoekt zes senior Javascript developers

Heb je altijd al willen werken bij het gaafste bedrijf van Europa? Dan is dit je kans, want Cloud9 IDE beweert dat namelijk te zijn. Het softwarebedrijf richt zich op ontwikkelen voor clouplatformen en zoekt daarom zes senior Javascript developers. Met een Amerikaanse investering van 5,5 miljoen dollar wil het bedrijf groeien, ook richting het buitenland. Je moet dus van reizen houden, maar ook graag praten over je eigen ontwikkelwerk.

Ruben Daniëls
Functie: ceo
Werkgever: Cloud9 IDE
Zoekt kandidaat voor functie: senior Javascript developer
Vereiste kwaliteiten kandidaat: slim, veel ervaring, sociaal en passievol
Ingangsdatum baan: 1 september 2011

Wat houdt de functie precies in?
Als senior Javascript developer ben je een echte Javascript-rockstar. Je kunt omgaan met een grote code base en in een team van gelijken samenwerken. Je neemt initiatief, want daar is binnen Cloud9 voldoende ruimte voor. Je schrijft je eigen testen en je bent bekend met Scrum. Je bent overtuigd dat Cloud IDE's de nieuwe manier zijn waarop ontwikkelaars aan software zullen werken en wil dat graag realiteit maken.

Waar komt de kandidaat te werken?
De functie zal in eerste instantie in het kantoor in Amsterdam vervuld worden. Na verloop van tijd is er ook de mogelijkheid om in San Francisco te gaan werken. Al onze ontwikkelaars die dat leuk vinden gaan vaak naar conferenties om te spreken over de nieuwste features die zij hebben ontwikkeld of helpen ontwikkelen.

Waardoor ontstaat de vacature?
Cloud9 IDE heeft net 5,5 miljoen dollar aan investering ontvangen van investeerder Accel Partners en Atlassian Software. Hierdoor kan het bedrijf de komende tijd flink gaan groeien.

Wat is het belangrijkste project waarvoor de kandidaat wordt ingezet?
Het allerbelangrijkste project is een on going project, namelijk bouwen aan het Clou9 IDE-platform. Deze applicatie bestaat uit heel veel Javascript, zowel op de frontend als op de backend, waar het bedrijf NodeJS gebruikt. Cloud9 maakt gebruik van de nieuwste technologieën, zoals Redis, NodeJS, HTML5 en CSS3. Hierdoor kunnen zo geavanceerde applicaties neergezet worden. Dat betekent dat er continu nieuwe dingen te leren zijn en je altijd op de 'frontier' zit van wat er mogelijk is. De collega's zijn mensen die de cutting edge leuk vinden en een passie hebben om daarmee een product van hoge kwaliteit neer te zetten.

Hoe ziet de ideale kandidaat eruit?
De ideale kandidaat heeft meer dan tien jaar ervaring met puur Javascript-ontwikkeling. Hij kent andere talen, maar Javascript is zijn hoofdtaal geweest. Hij heeft grote projecten geleid met meer dan twintigduizend regels code. Hij kent de browser als zijn achterzak en heeft de afgelopen twee jaar met NodeJS gewerkt. Hij heeft daar zelfs een aantal libraries voor geschreven die populair zijn op github.com. Daarnaast is de kandidaat een heel sociaal persoon, iemand die graag kennis deelt en ook op bijeenkomsten van ontwikkelaars graag praat over wat hij doet. Hij toont initiatief en heeft altijd een creatieve manier op problemen op te lossen.

Wat hebben jullie te bieden, waarom moet iemand bij jullie komen werken?
Cloud9 IDE vindt zichzelf ‘het gaafste bedrijf in Europa voor Javascript-ontwikkelaars'. Je werkt er met collega's die dezelfde passie hebben, je kunt reizen door Europa en Amerika en je werkt voor een bedrijf met veel aanzien in de Javascript-wereld. Belangrijker vindt Cloud9 het dat je aan een product werkt ‘dat de levens van de twintig miljoen ontwikkelaars op deze wereld drastisch gaat verbeteren'. Daniëls: ‘Elke dag zal jij beslissingen kunnen maken die op die groep invloed gaan hebben. Verder is het gewoon super gezellig bij ons, er heerst een laid back-sfeer en de gezamenlijke lunches zijn om nooit meer te vergeten.'

Computable volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Nederlandse ict'ers op de voet. De vacatures die in deze tweewekelijkse rubriek worden besproken, waren eerder in het nieuws op www.computable.nl of stonden op de vacaturesite www.inict.nl. Zij worden gekozen door de redactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-26T08:46:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.