Imtech ICT hoort bij tien grootste dienstverleners

Vrouw onderzoek laptop grafieken

De top tien van grootste ict-dienstverleners van Nederland kent dit jaar slechts één nieuwkomer. Het gaat om het bedrijf Imtech ICT op de negende plaats in de ranglijst. Een jaar geleden stond Imtech nog op de twaalfde plaats. De lijst is voor de ict-vaktitel Computable samengesteld door de financiële experts van Mazars Berenschot Corporate Finance. Zij rangschikten de Nederlandse ict-dienstverleners naar omzet. De cijferaars gebruikten daarvoor de nieuwste cijfers van de dienstverleners uit openbare bronnen.

Vooral onderin de top tien verruilden bedrijven van plaats. Atos steeg een plekje van zeven naar zes, Accenture klom twee plaatsen van negen naar zeven. Imtech bezet dit jaar voor het eerst de negende plaats. Gelijk bleven de plaatsen van HP (1), KPN Corporate Market (2), IBM (4), Capgemini (5), Logica (8), Ordina (10).

De jaarlijkse lijst van veertig grootste ict-dienstverleners is de basis voor een groot onderzoek onder Computable-lezers naar het imago en de prestaties van de verschillende ict-dienstverleners. Het onderzoek wordt gedaan onder ict-beslissers uit het abonneebestand van Computable Magazine en de Computable.nl-nieuwsbrief. In 2011 deden 3362 mensen mee. Het onderzoek wordt uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Motivaction.

Ervaringen

Onderdeel van onderzoek zijn vragen naar de ervaringen met specifieke ict-dienstverleners en verschillende ict-deelsegmeneten. Bedrijven worden beoordeeld op zeven criteria: kennis, prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid, nakomen van tijdsplanning, binnen budget blijven en communicatie met klanten. Respondenten kunnen enkel beoordelingen geven aan dienstverleners waarmee ze in de afgelopen twaalf maanden ervaring hebben opgedaan. Ze kunnen niet hun eigen organisatie beoordelen. De beoordeling gebeurt aan de hand van een schaal van 1 (zeer slecht) tot 10 (uitmuntend). De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd in de Computable ICT Services Guide, die in 2012 op 4 mei zal verschijnen.

Top 40

In het onderzoek doen de veertig grootste ict-dienstverleners van Nederland mee. Vijf bedrijven doen voor het eerst mee in het onderzoek. Het gaat om de ondernemingen Sogeti (13), Detron (24), VCD IT (33) en Quint Wellington Redwood (40). Sogeti is de hoogste binnenkomer op plaats dertien. Het eis voor het eerst dat Computable Sogeti in deze lijst opneemt.

Detron komt binnen op plaats 24. Het gaat hier om een financiële holding waarin de cijfers zijn opgenomen van de dochterondernemingen Detron ICT Solutions, Detron Telecom Solutions, Esprit Telecom en Marviq. De afzonderlijke dochterondernemingen publiceren geen afzonderlijke omzetcijfers. Een bedrijf in een vergelijkbare situatie is Total Specific Solutions (TSS). In de cijfers van deze onder zijn die van de dochters Comaker, Everest, KZA, Pink Roccade Healthcare, Pink Roccade Local Government, Tass en Yonder opgenomen.

Financiële gegevens

Mazars Berenschot Corporate Finance stelde in opdracht van Computable de lijst samen van de veertig grootste Nederlandse ict-dienstverleners. Ramon Schuitevoerder van Mazars Berenschot Corporate Finance: 'Wij hebben deze lijst samengesteld op basis van financiële gegevens van de diverse ondernemingen zoals deze bij de Kamer van Koophandel bekend zijn. Belangrijke noot bij deze lijst is dat ict-dienstverleners volgens onze definitie belangrijke spelers zijn op het gebied van ict-consultancy of ict-detachering.'

De 40 grootste ict-dienstverleners 2012

ICT-dienstverlener2011
1HP1
2KPN Corporate Market2
3Centric6
4IBM4
5Capgemini5
6Atos7
7Accenture9
8Logica8
9Imtech ICT12
10Ordina10
11BT11
12T-Systems17
13Sogeti -
14Tata Consultancy Services14
15Telindus29
16Microsoft15
17Total Specific Solutions (TSS)*16
18Simac ICT18
19Fujitsu21
20IT-Staffing13
21Qurius20
22Inter Access19
23Detron (Detron ICT Solutions, Detron Telecom Solutions, Esprit Telecom, Marviq)-
24Deloitte Consulting23
25Ciber25
26CSC24
27Unisys22
28QNH32
29Ctac26
30Vosko28
31Avaya27
32VCD IT-
33VX Company30
34Nobel31
35Info Support36
36NCCW33
37Surfnet35
38Bull34
39Quint Wellington Redwood-
40OGD40
*) Inclusief Comaker, Everest, KZA, Pink Roccade Healthcare, Pink Roccade Local Government, TASS en Yonder
Bron: Computable.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemd deze zin onderaan: "Hierdoor staan er geen ondernemingen in de lijst die als hoofdactiviteit software- of hardwareproductie of software- of hardwarereselling doen"

Wat doet een HP dan op 1? En IBM en Microsoft... etc.?

@Geert
Je hebt gelijk, dit is onduidelijk en overduidelijk onjuist. Na overleg met Mazars hebben wij besloten de uitleg iets aan te passen: 'Belangrijke noot bij deze lijst is dat ict-dienstverleners volgens onze definitie belangrijke spelers zijn op het gebied van ict-consultancy of ict-detachering.'

Waar is nummer 3 van 2011 gebleven?

@JNS
Een jaar geleden werd de derde plaats nog bezet door Siemens IT Solutions & Services. Deze Siemens-dochter was toen juist verkocht aan Atos. Atos stijgt in de ranglijst van 2012 van de zevende naar de zesde plaats. Zie ook http://bit.ly/w1njEY

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-01T11:53:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.