Nieke Martens versnelt digitale dienstverlening Rabobank

Digital Leadership & Diveristy Award 2018

Nieke Martens

Nieke Martens

Computable ondersteunt RightBrains in de zoektocht naar de beste digitale leiders van Nederland die diversiteit op de werkvloer hoog in het vaandel hebben staan. In de categorie Digital Leadership & Diveristy Award 2018 werd ook een voordracht gedaan voor Nieke Martens, hoofd van de DigitalHub bij Rabobank. Binnen de digitale dienstverlening van de bank maakt Martens zich hard voor maximale diversiteit en inclusiviteit.

Nieke Martens is sinds 1 februari 2018 verantwoordelijk voor de DigitalHub rechtstreeks rapporterend aan de groepsdirectie van de Rabobank. Vanuit haar rol in de DigitalHub leidt ze de digitale versnelling van de bank, middels een grote projectorganisatie.

Maartens houdt van uitdagingen en veranderingen en kan teams naar grotere hoogte brengen. Dit doet ze door teams te faciliteren en stimuleren om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen in het realiseren van maximale toegevoegde waarde voor de klant in de digitale dienstverlening van Rabobank.

Daarnaast vervult zij binnen de Rabobank een verbindende rol om alle afdelingen te vertegenwoordigen in de Hub. Met haar sterke punten op persoonlijk, team en netwerkleiderschap geeft zij de hele Rabobank-organisatie een aanzet om verder te digitaliseren.

Kpi’s en diversiteit

CIAO Event 2018

Tijdens het CIAO Event 2018 van RightBrains op 1 november 2018 wordt bekendgemaakt wie de winnaar van de Digital Leadership & Diversity Award 2018 wordt. Laat u tijdens dit event inspireren over wat digitalisering kan betekenen voor uw toekomst en carrière. Topsprekers vertellen hun verhaal op het podium en RightBrains lanceert een innovatief platform wat gaat bijdragen aan de groei van het aantal vrouwen in digitale technologie. Naast de Digital Leadership & Diversity Award wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Digital Talent Award 2018. Meldt u nu aan voor het CIAO Event 2018.

Deze digitaal leider heeft meerdere kpi’s gerealiseerd waarbij diversiteit heeft geleid tot groei in klanttevredenheid en online bezoeken en waarbij het aantal telefoontjes voor het callcenter zijn gedaald. Binnen de DigitalHub zijn in totaal twintig teams opgestart waardoor er twintig klantreizen konden worden gedigitaliseerd en verbeterd.

Ieder van die klantreizen liet een toename in het aantal online bezoeken zien, variërend tussen de 1 en 32 procent. Daarbij is de klanttevredenheid 9 procent gestegen en het aantal calls naar het callcenter met 10 procent gedaald. Martens schrijft dit succes toe aan de digtal en agile way of working die voor al deze teams succesvol is geïmplementeerd.

Als voorzitter van Rabowomen is Martens een voorvechtster van gelijke rechten en kansen voor vrouwen binnen de organisatie. Tevens meent zij dat maximale diversiteit en inclusiviteit een speerpunt is in succesvolle multidisciplinaire teams, zoals haar eigen teams die in de DigitalHub werken. De teams binnen de DigitalHub zijn divers qua gender, culturele diversiteit en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-12T13:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.