Corry Wouters digitaliseert HR SAP SuccessFactors

Digital Leadership & Diveristy Award 2018

Corry Wouters

Corry Wouters

Computable ondersteunt RightBrains in de zoektocht naar de beste digitale leiders van Nederland die diversiteit op de werkvloer hoog in het vaandel hebben staan. In de categorie Digital Leadership & Diveristy Award 2018 werd ook een voordracht gedaan voor Corry Wouters, zowel director of strategic development bij SAP SuccessFactors als senior director verantwoordelijk voor de cloudbusiness van SAP in Nederland. In haar rol bij SAP SuccessFactors is zij volledig bezig met de digitalisering van de hr-processen.

Corry Wouters werkt inmiddels 25 jaar in digitale technologie in diverse rollen bij toonaangevende multinationals. Sinds 2000 vervult zij leiderschapsposities. Eind jaren negentig, nog voor de eerste internetbubbel, werkte ze al bij Oracle aan het bouwen van de eerste webshops, waaronder Bol.com. Vanaf begin van dit millennium leidde ze grote outsourcingstrajecten waarbij innovatie en best-shoring een belangrijke rol speelde voor het succes. Voordat Wouters de stap maakte naar SAP, was zij ook betrokken bij het digitaliseren van de infrastructuur in haar rol als it-operations director bij AkzoNobel.

Leren van fouten

CIAO Event 2018

Tijdens het CIAO Event 2018 van RightBrains op 1 november 2018 wordt bekendgemaakt wie de winnaar van de Digital Leadership & Diversity Award 2018 wordt. Laat u tijdens dit event inspireren over wat digitalisering kan betekenen voor uw toekomst en carrière. Topsprekers vertellen hun verhaal op het podium en RightBrains lanceert een innovatief platform wat gaat bijdragen aan de groei van het aantal vrouwen in digitale technologie. Naast de Digital Leadership & Diversity Award wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Digital Talent Award 2018. Meldt u nu aan voor het CIAO Event 2018.

Echter de digitale transformatie is altijd een drijfveer voor Wouters geweest in haar rol als it-operations director bij AkzoNobel Philips en Océ .Hier werd, ten tijde van de crisis, continu geoptimaliseerd. Ze heeft vele transformatieprojecten begeleid met als resultaat het verder digitaliseren van applicaties en infrastructuuromgevingen. Ze is nooit bang geweest voor veranderingen of fouten maken; door fouten leren we erg snel wat verbeterd kan worden. Soms is het resultaat of bijproduct van een fout een nieuw product of service.

Momenteel werkt Wouters dus bij SAP SuccessFactors en richt zij zich op de digitalisering van de hr-processen. Bestaande hr-klanten van SAP zullen de komende jaren massaal overgaan naar de cloud. SAP runt hiervoor het speciale programma Upgrade to Success. In de teams waar Wouters leiding aangeeft, heeft ze altijd sterke mensen om zich heen verzameld en laten groeien. De geaardheid, geslacht of achtergrond van deze mensen is voor haar daarbij zeker niet maatgevend.

Serieuze stappen gemaakt

Als rolmodel stond ze in 2011 in het boek ‘Ronde vormen in it’. Destijds koos zij voor de titel ‘Keuzes maken’; zij koos zelf zeker niet de makkelijkste weg. Door toeval kwam ze na haar studie in de it terecht en is ze een voorstander van evenwichtige, getalenteerde teams. Diversiteit neemt ze mee in haar keuzes, echter gaat ze wel voor de beste persoon op de beste plek, waarbij je mensen kansen moet geven omdat je er van overtuigd bent dat ze zeer geschikt zijn voor de functie soms op basis van verborgen kwaliteiten. Helaas werkt diversiteit wellicht niet zo snel als zij zou wensen en moet we mensen ook blijven supporten bij tegenslagen. Kijkt ze terug op 25 jaar diversiteit, dan zijn er om haar heen toch serieuze stappen gemaakt. In 2005 al gaf ze een presentatie over it-sterren, een werving voor meer vrouwen in de it. Later sloot ze zich aan bij diverse netwerken op dit gebied.

Digitale talenten

"Andere vaardigheden scheppen mogelijkheden voor ‘digitale talenten’"

Prestatie-indicatoren van Wouters zijn resultaat en doelgerichtheid. Diverse teams zijn over het algemeen creatiever, wat leidt tot innovatieve oplossingen die vaak veel efficiënter zijn. In de diverse rollen die Wouters de afgelopen jaren heeft gehad, is zij door de inzet van innovatieve oplossingen in staat geweest andere oplossingen aan te dragen en in te zetten, die leiden tot forse kostenbesparingen. Bijvoorbeeld als je overgaat tot een digitalisering van je netwerk en telefonie-omgeving heb je minder on-site support medewerkers nodig. Door workforce-planning over toekomstige projecten heen te doen, kan je medewerkers tijdig klaarstomen op een nieuwe digitale toekomst binnen (of buiten) het bedrijf. Over het algemeen komen er bij dit soort vernieuwende projecten ook nieuwe functies vrij, waarbij andere vaardigheden vereist zijn welke niet altijd voorhanden zijn. Dit schept mogelijkheden voor ‘digitale talenten’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-18T13:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.