Malin Andersson: energiek digitaal transformeren

Digital Talent Award 2018

Malin Andersson

Malin Andersson

Computable ondersteunt RightBrains in de zoektocht naar de beste digitale talenten die zich als rolmodel inzetten voor andere meisjes en vrouwen. In de categorie Digital Talent Award 2018 werd ook een voordracht gedaan voor Malin Andersson, business consultant bij BearingPoint. Andersson is zeer actief bezig om vrouwen te interesseren voor het technologisch vakgebied.

Andersson is een consultant op het vlak van digitale transformatie, met een sterke technologische achtergrond. Ze vervult diverse rollen, van Agile scrummaster in digitale transformatieprogramma’s (om sales en merketing te optimaliseren), coach en leraar (onder andere van het vrouwennetwerk STEM), tot aan iemand die zich inzet voor design thinking.

Vol energie

CIAO Event 2018

Tijdens het CIAO Event 2018 van RightBrains op 1 november 2018 wordt bekendgemaakt wie de winnaar van de Digital Talent Award 2018 wordt. Laat u tijdens dit event inspireren over wat digitalisering kan betekenen voor uw toekomst en carrière. Topsprekers vertellen hun verhaal op het podium en RightBrains lanceert een innovatief platform wat gaat bijdragen aan de groei van het aantal vrouwen in digitale technologie. Naast de Digital Talent Award wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Digital Leadership & Diversity Award 2018. Aanmelden voor het CIAO Event 2018  kan via https://www.eventbrite.nl/e/ciao-event-2018-tickets-48480217636.

Maar welke onderscheidende competenties maken Andersson nu succesvol in het werkveld van digitale technologie? Wat maakt haar speciaal? Volgens de inzender zijn dat toch meerdere factoren. Zo wordt ze omschreven als deskundig en nieuwsgierig, zo staat Andersson altijd open voor of zoekt zij driftig naar nieuwe technologieën die de digitale transformatie ondersteunen. Daarnaast wordt ze omschreven als enthousiast en positief. Andersson zit vol energie, iets dat aanstekelijk werkt in haar teams.

Malin Andersson wordt ook geprezen om haar doelgerichtheid, ze begrijpt het waarom in wat zij doet. Daarbij weet ze volgens de inzender altijd het maximale  uit elke kans te halen die ze krijgt. Tot slot wordt als onderscheidende competentie aangedragen dat Andersson internationaal georiënteerd is. Ze heeft een professioneel netwerk in meerdere Europese landen (Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden).

Gevraagd naar een voorbeeld hoe dit talent het verschil heeft gemaakt als het gaat om haar eigen groei en ontwikkeling op het gebied van digitale technologie, is de inzender duidelijk. ‘Als onderdeel van een digitale transformatie bij een klant om de sales en marketing te optimaliseren heeft ze de mensen gemobiliseerd vanuit zowel proces- als contentperspectief om de juiste stappen te maken om meer waarde te genereren voor de klant. Hierbij is Agile werken doorgevoerd.’

Vrouwen it in helpen

Naast haar inspanningen in het digitale werkveld spant Andersson zich ook in om meer vrouwelijk talent aan te trekken. Als leraar in het vrouwennetwerk STEM is ze direct betrokken bij het stimuleren van vrouwen om kennis op te doen in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. Vanuit dat perspectief kan je volgens de inzender stellen dat ze een rolmodel is voor vrouwen om hun carrière te starten in een it-gerelateerde rol. Daarnaast is ze bij BearingPoint onderdeel van de afdeling IT Advisory en is ze een schoolvoorbeeld voor de interne organisatie door haar kennis en ervaring te delen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-19T13:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.