Sacha Franken: een echte UX-ambassadeur

Digital Talent Award 2018

Sacha Franken

Sacha Franken

Computable ondersteunt RightBrains in de zoektocht naar de beste digitale talenten die zich als rolmodel inzetten voor andere meisjes en vrouwen. In de categorie Digital Talent Award 2018 werd ook een voordracht gedaan voor Sacha Franken, UX-designer en scrummaster bij Ahold Delhaize. Ze draait een project waarbij ze drie Google-platformgebaseerde applicaties migreert naar een Microsoft-omgeving. De applicaties hebben betrekking tot verschillende afdelingen binnen Ahold en zijn verbonden.

Sacha Franken zorgt ervoor dat alle blokkerende factoren voor het team zo snel mogelijk verdwijnen. Ook geeft ze richting en prioriteit aan de taken/user stories per applicatie, geeft ze review presentaties, maakt ze projectdocumenten (testplan, testscript, functionele beschrijving, helpdesk-richtlijnen) en maakt ze changes aan. Ze bereidt de uitrol voor, zorgt dat de juiste personen aan elkaar worden gekoppeld, heeft tussentijds overleg met alle stakeholders, neemt de gebruikerstesten af en ontwerpt de schermen. Ze stelt een lijst van eisen en wensen met de business op en bewaakt de grenzen van gemaakte afspraken met alle betrokkenen.

Onderscheidende competenties

CIAO Event 2018

Tijdens het CIAO Event 2018 van RightBrains op 1 november 2018 wordt bekendgemaakt wie de winnaar van de Digital Talent Award 2018 wordt. Laat u tijdens dit event inspireren over wat digitalisering kan betekenen voor uw toekomst en carrière. Topsprekers vertellen hun verhaal op het podium en RightBrains lanceert een innovatief platform wat gaat bijdragen aan de groei van het aantal vrouwen in digitale technologie. Naast de Digital Talent Award wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Digital Leadership & Diversity Award 2018. Aanmelden voor het CIAO Event 2018  kan via https://www.eventbrite.nl/e/ciao-event-2018-tickets-48480217636.

Volgens de inzender van haar voordracht beschikt Franken over meerdere onderscheidende competenties. Om te beginnen is dit eigenaarschap. In dit project is Franken gestart als UX-designer en scrummaster, maar ondertussen is ze het volledige project aan het managen. Ook beschikt Franken over lerend vermogen. Ze betreedt dit jaar voor het eerst de arbeidsmarkt. Naast een intensief traineeprogramma ontdekt ze haar skills op zowel technisch als managementvlak. Voorbeeld hiervan is dat ze technische problemen zelf oplost en haar ideeën deelt met andere teams. Daarbij weet ze ook andere teams te enthousiasmeren.

Franken wordt ook omschreven als een netwerker. ‘Ze is als geen ander in staat om belanghebbende mee te krijgen met haar denkwijze. Alleen het goede idee hebben is één, Franken is in staat anderen deelgenoot te maken van de problematiek en oplossing.’ Tot slot wordt ook haar aanpassingsvermogen benoemd. ‘Ondanks veranderende omstandigheden, taken, verantwoordelijkheden weet Franken, met haar aanpassingsvermogen, doelmatig te (blijven) handelen.’

Succesvolle migratie

Franken heeft in zes maanden tijd een migratie van drie Google-platformgebaseerde applicaties migreert naar een Microsoft-omgeving succesvol afgerond. Ze heeft dit vanuit haar achtergrond als user experience research/design benaderd en mede daardoor een succesvolle migratie afgerond. Ze is hierbij volgens de inzender zelf enorm gegroeid door technieken eigen te maken en continu met haar peers het gesprek aan te gaan om ook haar eigen groei en ontwikkeling te waarborgen.

Sacha Franken is volgens de inzender een echte netwerker. ‘Ze is onderdeel van een traineeprogramma en heeft al meerdere potentiële trainees aangedragen voor dit programma, waar ook een arbeidsovereenkomst uit voortgekomen is. Franken draagt positief bij aan community’s omtrent user experience. Ze is een echte ambassadeur op dit vlak en kan als geen ander het belang van UX over brengen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-22T13:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.