Rik Strijker: ‘Nominatie Channel Awards is een eer’

Channel Awards 2017, Personal Achievement Awards

Rik Strijker

Channelweb nomineert voor de Channel Awards verschillende persoonlijkheden. Rik Strijker, senior accountmanager Evoworks, is genomineerd in de categorie ‘Sales Personality of the Year’. Wij vragen hem wat deze nominatie voor hem betekent.

Wat brengt de nominatie je?

Allereerst vind ik het een ontzettend grote eer. Er zijn zo ongelofelijk veel mooie persoonlijkheden in de saleswereld, het feit dat ik dan tot de laatste vijf in de categorie ‘Sales Personality of the Year’ behoor, geeft mij een enorme boost om nog beter te presteren. Ik zie ook dat het mij behoorlijk wat ‘views’ oplevert als het gaat om mensen die mijn LinkedIn-profiel bekijken.

Hoe promoot je de Channel Awards 2017 in je netwerk?

Ik heb op LinkedIn een apart artikel geschreven. Dit artikel wordt op dit moment iedere dag wel een aantal malen gelezen. Verder heb ik op Facebook het stuk gepost en daar heb ik ook zeker hele leuke reacties op gehad, van zowel collega’s als oud-collega’s, vrienden en uiteraard familie. Iedereen is razend enthousiast!

In hoeverre leeft de nominatie bij je bedrijf?

Binnen Evoworks werd de nominatie echt met grote vreugde ontvangen. Het ging als een lopend vuurtje, en werkelijk iedereen kwam wel even een handje schudden of gewoon even een praatje maken. Uiteraard hebben al mijn collega’s op mij gestemd!

Wat zijn je persoonlijke ambities?

Mijn persoonlijke ambities op zakelijk vlak gaan ver. Evoworks is op dit moment wat mij betreft de enige échte online marketingspecialist als het gaat om de e-commerce-branche. We zien veel bedrijven die op een of andere manier proberen om onze werkwijze te kopiëren, maar nog niemand is daar in geslaagd. Mijn doel is om ons als Premier Google Partner in 2018 Duitsland over te laten nemen, en daarna de rest van Europa. Qua werkzaamheden liggen er voor mij uitdagingen als het gaat om de grootte van de markt, er zijn namelijk verschillende grote e-commerce spelers, maar ook qua netwerk zijn zowel Duitsland als België en Frankrijk zeer interessant.

Hoe zie je de ontwikkeling van het Nederlandse ict-verkoopkanaal?

Omzet-technisch is de Nederlandse ict-markt in de afgelopen drie jaar gemiddeld met 2,4 procent per jaar gegroeid. Als je alleen al ziet dat dit percentage groter is dan de groei van de Nederlandse economie als geheel, dan belooft dat wat voor de komende jaren! Ik volg zelf Gartner als het gaat om trends en groeicijfers, en over het algemeen genomen zie je voor het Nederlandse ict-verkoopkanaal alleen maar positieve berichten en cijfers. Voor de branche waarin ik mijzelf bevind is dit natuurlijk van groot belang en deze zie je misschien wel het snelst groeien. Ook de groei van mobiel, SaaS-oplossingen en big data is enorm.  

Wat zou het winnen van een Channel Award voor jezelf en je bedrijf betekenen?

Voor mij persoonlijk zou het winnen van de Channel Award in de categorie Sales Personality of the Year een absolute kroon zijn op mijn werk. Sowieso ben ik letterlijk zeven dagen per week bezig met mijn werk, overal zie ik kansen en mogelijkheden. Dit is soms voor mijn omgeving wel vermoeiend, maar als je werk ook je hobby is en je persoonlijke interesses matchen met hetgeen je als werk doet dan is het alleen maar leuk te noemen! Voor mijn werkgever Martijn Brand en Evoworks zou het winnen van deze award ook zeker een bekroning zijn, en een bevestiging van het feit dat wij met Evoworks saletechnisch de juiste weg zijn ingeslagen.

Wie zou je de award ook gunnen en waarom?

Dit is natuurlijk een strikvraag! Ik ben van nature uit, mede door mijn defensieverleden een absolute winnaar. Als ik dan eenmaal genomineerd ben, dan wil ik tussen deze vier andere grootheden ook winnen! Als ik uit mijn omgeving iemand zou mogen nomineren dan zou dat mijn collega bij Evoworks, accountmanager Bert Cillessen zijn. Dit om het feit dat wij samen in 2017 de fundering voor het salespad van Evoworks hebben gelegd, en ik moet zeggen deze fundering is ‘solid as a rock’.

Wie zou je volgend jaar nomineren?

Volgend jaar zou ik mijn directe collega Bert Cillessen willen nomineren. Hij is vanuit een hele andere branche, met veel toewijding en passie, in de e-commerce branche gedoken. Bert is iedere dag weer bezig om zijn kennis te verbreden, heeft zeer goed contact met zowel oude- als bestaande en nieuwe klanten. Als ik dan toch iemand mag nomineren, dan verdient deze jongen zeker een nominatie, hij is een geweldig talent.

Wat wil je ten slotte nog graag over jezelf vertellen?

Tot nu toe heb ik altijd geprobeerd om mijzelf zo goed mogelijk te profileren en te presenteren. Als het gaat om de dagelijkse omgang die ik heb met potentiële nieuwe klanten, zowel telefonisch, als op afspraak is respect voor mij een van de belangrijkste factoren. Ik maak geen onderscheid in mensen. Of je nou een startende ondernemer bent, die onzeker is over de toekomst van zijn of haar bedrijf, of je bent ceo van een miljoenenbedrijf, iedereen krijgt van mij het respect wat hij of zij verdient. Afkomst, geloofsovertuiging of bevolkingsklasse maakt voor mij geen verschil. Persoonlijk denk ik dat dat ook een van de sleutels is tot de successen die ik in mijn salescarrière tot nu toe behaald, aangezien ik het zelf ook prettig vind gelijkwaardig behandeld te worden als ik ergens kom. 

Channel Awards 2017

Rik Strijker is genomineerd voor de Channel Awards 2017 in de categorieën ‘Sales Personality of the Year'. Op 6 december 2017 maakt Channelweb de winnaars bekend tijdens een spectaculaire awardsshow.

Breng nu je stem uit voor de Channel Awards 2017! Stemmen kan tot en met zondag 12 november 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-10T14:03:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.