True 'nieuwe stijl' tweakt zakelijke werkplek

Broad Horizon-onderdelen Multrix, Open for Support én True onder één paraplu

Dit artikel delen:
True biedt hosting en werkplekdiensten

Het Amsterdamse True, een van de bekendere webhostingpartijen in Nederland, gaat na een samenvoeging met de zusterbedrijven Multrix en Open for Support digitale werkplekdiensten leveren waarbij een gebruiker een gepersonaliseerde werkplek krijgt aangeboden. Daarnaast onderzoekt True hoe het de zakelijke werkplek intuïtiever kan maken zodat die aansluit bij de huidige cloudgeneratie.

De digitale werkplekspecialisten Multrix en Open for Support gaan verder onder de merknaam True. Dit is het sluitstuk van een integratie tussen de twee bedrijven en managed hostingaanbieder True, alle onderdeel van ict-dienstverlener Broad Horizon. Met de bundeling van de activiteiten komt het aantal medewerkers van True op 130. De omzet van het vernieuwde True bedraagt zo’n 25 miljoen euro.

Cloudwerkplek

Het Amsterdamse True, hoster van onder meer it-websites als Computable, Webwereld en Tweakers, werkt al nauw samen met zusterbedrijven Multrix (Amsterdam) en Open for Support (Maastricht), aanbieders van digitale werkplekdiensten. Maar de bedrijven merkten dat door de opmars van cloudwerkplek klanten om een specialist vragen die web- en werkplekomgevingen integreert én het beheer van de bedrijfsapplicaties uitvoert.

Vandaar dat is besloten de drie bedrijven onder één merk te brengen, licht Olaf van Veen, hoofd business development, toe. Dat zij verder gaan onder de naam True, in plaats van een nieuwe naam of de naam van de twee andere partijen, heeft te maken met de naamsbekendheid van de webhoster, legt Van Veen uit. Naar de markt toe is het de naam True; intern organisatorisch is het bedrijf onderverdeeld in True Web (het 'oude True), True Workspace Amsterdam (Multrix) en True Workspace Zuid-Nederland (Open for Support). 

Totale integratie

Het 'nieuwe' True is een provider die zowel web- als digitale werkplekdiensten biedt en daarbij webapplicaties en bedrijfsapplicaties host en onderhoudt. Door de krachtenbundeling kan het klanten een geïntegreerde werkplek bieden waar gebruikers, data en alle soorten applicaties bij elkaar komen zodat een gebruiker een gepersonaliseerde werkplek krijgt.

True richt zich met name op de middenmarkt met bedrijven en instanties,  al host het ook al enkele grootzakelijke bedrijven. Het it-bedrijf is opensourcespecialist en een van de grootste partners van Citrix in Nederland, heeft in eigen beheer een user provisioning tool ontwikkeld voor identity & access-management en beschikt over een portaal en helpdesk. Van Veen: 'Wij kunnen het gehele it-beheer voor een klant overnemen en bieden ondersteuning voor zowel de werkplekken als de bedrijfsapplicaties.'

Strategie

Het ondersteunen van bedrijfsapplicaties is een extra stap die past in de strategie van moederbedrijf Broad Horizon dat vorig jaar Microsoft-dienstverlener Abecon uit Nieuwegein overnam. Broad Horizon wil alle disciplines in huis hebben om klanten zowel op (cloud)infrastructureel vlak als aan de applicatiekant te ondersteunen. Naast True is Broad Horizon in de markt actief met de labels Abecon, Breinwave en GreatCircle.

Volgens Jan-Paul van Burgsteden, chief technology officer van True, vragen organisaties om slimmere digitale oplossingen om de volgende efficiencyslag te maken. Hij heeft het over 'een wendbare organisatie' die begint bij een gepersonaliseerde werkplek, samengesteld uit gestandaardiseerde elementen.

'Standaardisatie, een belangrijk businessvoordeel, betekent wat True betreft niet hetzelfde als one size fits all. Wij gaan de werkplek verder ‘slim’ en gepersonaliseerd maken.'

Daarbij biedt True naast de technologische ondersteuning bijvoorbeeld advies over beveiliging en governance. Denk aan de Europese privacyregelgeving rond GDPR; klanten willen weten hoe ze dat moeten borgen in hun organisatie.

Moderne uitstraling

Van Veen vult aan dat True de zakelijke werkplek meer sexappeal wil geven. 'Vergelijk een werkportaal eens met de interactieve manier waarop een webshop werkt. Wij onderzoeken hoe de digitale werkplek intuïtiever en interactiever kan functioneren, met een betere navigatie, zowel aan de front-end als de back-end. Op deze manier sluiten we aan bij de huidige cloudgeneratie die gewend is thuis met moderne it te werken en dat in de zakelijke omgeving ook wil.'

Hij wijst erop dat True intern ook volgens deze manier opereert. 'Daarmee laten we zien dat we ook de eindgebruikers zijn van de web- en werkplekdiensten die we onze klanten aanbieden en hoe tonen we aan hoe we it-omgevingen tweaken.'

Het bedrijf heeft een film laten maken waarin is te zien zien hoe medewerkers zelf online-diensten toepassen om hun leven 'slimmer te maken'. Van Veen: 'Datzelfde willen we op het werkvlak doen zodat eindgebruikers steeds beter met online-diensten kunnen werken - 'workspace' - en consumeren - webspace.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-09T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.