Multihouse zoekt koper voor financieel pakket

Dit artikel delen:

GOUDA - Multihouse stopt met de verdere ontwikkeling van het softwarepakket EQ. Deze applicatie voor financiële administraties is geschreven op basis van een oude versie van de Oracle-database. Volgens Roel Geers van Multihouse zijn de investeringen om EQ geschikt te maken voor nieuwere versies van Oracle te hoog en bovendien niet in lijn met de nieuwe bedrijfsstrategie.

In Nederland worden zo'n 25 klanten de dupe van deze beslissing van het Goudse concern. In België gaat het om nog eens 18 klanten. Geers belooft overigens het pakket voorlopig nog te blijven ontdoen van kleine fouten. "Specifieke aanpassingen en uitbreidingen hoeven echter niet meer verwacht te worden. Als klanten de programmatuur willen aanpassen, moeten zij dit als maatwerk laten uitvoeren." Overigens wil Multihouse dergelijke opdrachten graag uitvoeren, gezien de nieuwe profilering als dienstenaanbieder.

'Gewoon blijven draaien'

Vooralsnog biedt Multihouse zijn klanten geen alternatieven. "Ik raad aan nog zo'n drie tot vier jaar met de bestaande software te blijven draaien. Daarna moet een evaluatieproces in gang gezet worden voor het kiezen van een nieuw pakket", aldus Geers. Overigens kan hij niet zeggen of EQ al geschikt is voor jaartallen na 2000 of dat het problemen zou geven om de nieuwe Europese munt in de administratie op te nemen. Toch zijn dit wel problemen die in de door Geers beoogde periode van drie tot vier jaar gaan spelen.
Desgevraagd bevestigt hij dat Multihouse het pakket - indien hiervoor belangstelling bestaat bij andere leveranciers - best wil verkopen. Tot op heden is echter nog geen koper gevonden. Over de gebruikersbijeenkomst van donderdag jongstleden wilde Multihouse nog geen verdere mededelingen doen.

Vroegere problemen

In het verleden zijn er al vaker problemen geweest met EQ. Volgens sommige gebruikers zouden gemaakte afspraken meer dan eens niet nagekomen zijn. Geers erkent dit, maar stelt dat dit in de toekomst niet meer zal voorkomen: vanaf nu doet Multihouse inderdaad geheel geen beloften meer aan EQ-klanten.
Geers wijt de vroegere problemen overigens aan de moeizame overgang naar een nieuwere versie van de Oracle-database. "Dit schepte niet alleen voor ons, maar ook voor talloze andere Oracle-partners onverwachte problemen."
EQ wordt vooral gebruikt door middelgrote organisaties, zowel in de commerciële als in de ambtelijke sector. Voorbeelden van gebruikers zijn de Technische Universiteit van Twente en het opleidingsinstituut VEV te Amersfoort. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-13T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.