Olsy opvolger van Olivetti

Dit artikel delen:

Olsy Nederland is als één van de eerste 44 landenorganisaties getransformeerd van Olivetti tot Olsy. Het bedrijf, dat 450 vaste medewerkers telt, biedt leveranciersonafhankelijke IT-oplossingen en diensten aan. Werkstroom- en document-beheer vormen zijn specialiteit. Directeur is Karel van Osch.

Met de lancering van Olsy-Olivetti Solutions heeft Olivetti zijn marktstrategie gewijzigd. Olsy komt voort uit de noodlijdende Olivetti Groep. Sinds begin dit jaar profileert het zich als een afzonderlijke onderneming binnen Olivetti. Vroeger heette dit onderdeel Olivetti Systems & Services.
Olivetti is aanzienlijk gereorganiseerd. Het concern is omgevormd in een financiële en industriële holding met drie vrij zelfstandig opererende dochters. Deze zijn actief op gebied van telecommunicatie (Olivetti Telemedia en Omnitel), IT (Olsy) en kantoorapparatuur (Olivetti Lexikon). De PC-activiteiten zijn verkocht.
Claudio Montagner, topman van Olsy, voorspelt dat zijn bedrijf al dit jaar een kleine winst zal maken. Hij zei dit tijdens een conferentie in Lyon, waar Olsy zich presenteerde aan het internationale bedrijfsleven.
Olsy (http://www.olsy.com) is goed voor ongeveer drievijfde van de totale groepsomzet. Het bedrijf heeft vooral in de financiële wereld nog een aardige positie. Drie jaar achter elkaar werd dit bedrijf door Dataquest / Gartner Group gekozen tot de Europese service-marktleider op gebied van gedistribueerde systemen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-30T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.