Documentverwerking inefficiënt

Automatisering papierstroom verbeterpunt

Dit artikel delen:

Ruim de helft van de Nederlandse Top1000-bedrijven investeert de komende twee jaar in een geautomatiseerde documentverwerking. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview in opdracht van StreamServe.

Op dit moment gebeurt het distribueren van documenten vaak inefficiënt. Momenteel wordt 65 procent van alle uitgaande documenten eerst handmatig geprint en vervolgens per post verstuurd. Het merendeel van de ondervraagde organisaties geeft aan inkomende documenten handmatig in te voeren. Niet alleen zijn deze processen arbeidsintensief en kostbaar, er is tevens sprake van een hoge foutgevoeligheid. Digitalisering van deze stromen wordt als direct verbeterpunt gezien. De ondervraagde bedrijven geven aan minder tevreden te zijn met de verwerking van inkomende documenten dan de uitgaande stroom.
De knelpunten bij de documentenstromen liggen vooral op het gebied van archivering en het werken met verschillende opmaakprofielen. Daarbij ontvangen de meeste bedrijven het merendeel van de inkomende documenten van slechts een klein aantal derden. Op dit moment heeft 23 procent een geïntegreerd uitwisselformaat met derde partijen voor berichtverkeer. Electronic Data Interchange (EDI) wordt daarvoor het meest gebruikt. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-18T00:00:00.000Z Kim Loohuis