Afgeslankt Augeo blijft investeren

Hoofdkantoor verhuist van San José terug naar Barneveld

Dit artikel delen:

Eind vorig jaar bracht softwarebedrijf Augeo het personeelsbestand terug van zeventig naar vijftig medewerkers. Onlangs verplaatste het zijn hoofdkantoor van het Amerikaanse San José naar het Nederlandse Barneveld. Commissaris Ernst Jilderda, voormalig directeur Baan Europa, nam het roer over van John Orcutt en voerde geen halve maatregelen door. "De kostenstructuur was niet in balans met de opbrengsten."

De organisatorische heroriëntatie volgt op enkele jaren van snelle groei. Augeo levert Intelligent Planner, software voor het plannen van mensen en middelen van dienstverlenende organisaties. Eind 1997 fuseerde de Franse softwarebouwer Planview met het Nederlandse Uniplan en na de overname van het Amerikaanse Consensys, eind 1998, ontstond de naam Augeo. Investeringen van Stirr IT up, Gilde, Nesbic, Partec, Mayfield en Institutional Venture Partners gaven het snelle groeipad van Augeo glans. Door het zwaartepunt naar Amerika te verleggen overspeelde het bedrijf enigszins zijn hand. "Hoewel we een aantal klanten in Amerika hebben is het management in de Verenigde Staten er niet in geslaagd Augeo volgens Amerikaans model te runnen", becommentarieert Jilderda.

70 Procent

De verplaatsing van het nieuwe hoofdkantoor is echter niet alleen ingegeven door het tekort aan succes. De nieuwe topman Jilderda heeft nog een andere belangrijke reden om Augeo vanuit Barneveld te gaan besturen. "Door een recente kapitaalinjectie van 1,5 miljoen dollar door voornamelijk Gilde, Nesbic en Stirr IT up, zit momenteel 70 procent van het aandelenkapitaal in Nederland."
Nadat Augeo het geld uit eerdere participaties al in internationalisatie heeft gestoken, investeert het bedrijf de 1,5 miljoen voornamelijk in productontwikkeling. "We zijn bezig met het afronden van de Internetversie van Intelligent Planner, die we in het tweede kwartaal gaan aankondigen en waarvan de laatste delen in het derde kwartaal op de markt gaan komen", aldus Jilderda. Ondanks de rationalisatie die de organisatie heeft ondergaan blijft hij positief. "We hebben vorig jaar geïnvesteerd in nieuwe kantoren. Daar kunnen we dit jaar van profiteren. Ik verwacht dan ook dat we dit jaar break-even draaien, ondanks alle investeringen. Voor 2001 voorzie ik zelfs een beursgang." Jilderda meent dat er ook weer ruimte komt voor nieuw personeel en wil dit jaar weer groeien naar zeventig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-04T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.