Productiviteit sterft in schoonheid (Mark Plekker)

Dit artikel delen:

'Productivity tools', zo noemen leveranciers hun kantoorapplicaties graag. Hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat er meer uit de vingers van medewerkers komt. Op de Lotusphere-conferentie, die vorige week in Orlando plaatsvond, vergaapten tienduizend Notes-gebruikers zich aan de nieuwste mogelijkheden om met Lotus Notes de arbeidsproductiviteit van kantoormedewerkers te verhogen.

Meer functionaliteit, slimmere koppelingen en transparantere databases, ze worden slechts met één doel gecreëerd: met dezelfde hoeveelheid mensen meer doen of, wat sommige bedrijven nog beter vinden, met minder mensen hetzelfde doen.
Onze chef van de nieuwsredactie had het genoegen in Orlando een hamburgertje te mogen prikken met Nick Shelness, de chef technologie van Lotus. Chefs onder elkaar. Al na twee happen kwam het gesprek op arbeidsproductiviteit, het ultieme verkoopargument van pakketten als Notes en Exchange. "Voor jullie in Europa," zo zei hij, "is die productiviteitsdiscussie helemaal niet interessant. "Hier krijgen we tienduizend mensen enthousiast, omdat de arbeidsproductiviteit met de nieuwste versie daadwerkelijk verbeterd kan worden. Europa kent traditioneel een hogere arbeidsproductiviteit dan de VS; veel winst is er voor de Europeanen vermoedelijk niet te halen," aldus de technologie-baas van Lotus. Voor ons Europeanen probeert het bedrijf zijn producten er dus alleen maar zo mooi mogelijk uit te laten zien, moet dan de conclusie zijn. Met het risico dat het er zo mooi uitziet dat we aan werken niet meer toekomen. Daar gaat onze productiviteitsvoorsprong.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.