Oracle lokt gebruikers Microsofts SQL-databank

Oracle heeft een nieuw hulpmiddel om de overstap van SQL Server naar de eigen Oracle 8-databank te vereenvoudigen.

Hiermee lokt de firma nu naar gebruikers van die Microsoft-databank. Een bètaversie van deze Oracle Migration Workbench wordt op dit moment onderworpen aan testen. Het complete gratis product komt eind dit jaar uit.
De leverancier beweert dat de overstap van een Microsoft- naar een Oracle-databank hiermee makkelijker is uit te voeren dan de migratie van een oudere SQL-versie naar de nieuwste SQL Server 7.0. Daarnaast kondigde de softwarefirma de bètaversie aan van zijn Oracle 8 Wizards for Visual Studio. Dit pakket hulpmiddelen rust de Oracle 8-databank uit met grafische, geautomatiseerde hulp om sneller en eenvoudiger applicaties voor Windows NT te ontwikkelen. Hiermee stevent Oracle rechtstreeks af op een botsing met Microsoft.

Oplaaiende NT-strijd

"Oracle wil de beste databank op Windows NT leveren. Ons marktaandeel toont aan dat we daarin succesvol zijn", beweert Mark Jarvis, vice-president marketing bij het bedrijf. Cijfers van analistenfirma Dataquest ondersteunen deze uitspraak. De verkoop van databanken groeide vorig jaar 91 procent waarbij Oracle 41,5 procent van die markt in handen heeft en Microsoft 38,8 procent. Analist2 Robert Craig van onderzoeksbureau de Hurwitz Group meent dat de nu aangekondigde software slechts de eerste stap is in de oplaaiende strijd over NT-databanken. "Het zal me niet verbazen als Microsoft met een hulpmiddel komt voor eenvoudige migratie naar SQL Server." Ondertussen reorganiseert Oracle zijn applicatie-divisie en legt het meer nadruk op erp-producten voor bedrijfsautomatisering.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker