Oracle geeft databases en applicaties eigen verkoopstaf

Rimpelingen in de voorspoed

De focus van Oracle-baas Larry Ellison op de netwerkcomputer heeft ertoe geleid dat de winstmarges van zijn bedrijf krompen. Hij had zich bezig moeten houden met de essentiële rol die databases op Internet kunnen vervullen. Nieuwe Internet-producten en een reorganisatie in de verkoopafdelingen moeten weer voor een gezonde groei gaan zorgen.

Tijdens zijn verblijf op het weelderige Caribische eiland St. Bart in juni zou Raymond J. Lane eigenlijk tot rust moeten komen. Maar in plaats van zich druk te maken over de keuze tussen een mai tai of een daiquiri zag de algemeen directeur van Oracle zich geconfronteerd met een veel groter probleem: hoe nieuw leven te blazen in de teruglopende business van Oracle? De opbrengst van de softwarefabrikant groeide nog maar met een getal van één cijfer, winstmarges werden steeds kleiner en de koers van het aandeel was blijven hangen. Lane wist dat er iets dramatisch moest gebeuren. Tijdens het zonnebaden kwam hij tot de volgende conclusie: 'Ik moet dichterbij het vuur zitten'.

 


De oorspronkelijke uitgever van deze vertaalde bijdrage geeft geen toestemming voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-14T00:00:00.000Z Steve Hamm