Oracle pakt uit tijdens bijeenkomst in Amsterdam

AMSTERDAM - Alsof het gewacht heeft op de bijeenkomst van de Europese gebruikersgroep, presenteerde Oracle een fiks aantal nieuwe en vernieuwde produkten. De belangrijkste daarvan zijn de Oracle Universal Server, geschikt voor integratie in het wereldwijde web, een uitbreiding van de ontwikkeltools voor dynamische generatie van webpagina's uit databases en een verwachte koppeling van de olap-tools (online analytical processing) met het web waarmee gebruikers op afstand toegang krijgen tot multidimensionale databases.

Bovendien deed Oracle een vooraankondiging van de nieuwe generatie van applicaties voor ondermeer financieel, logistiek en personeelsbeheer. Deze versie biedt eveneens de mogelijkheid het wereldwijde web te gebruiken als component van het totale systeem. Zaken als geïntegreerd beheer van toeleveranciers moeten hierdoor eenvoudiger worden.

'Oracle 12'

Versie 7.3 van het relationele database-beheersysteem Universal Server mag wat topman Ray Lane betreft ook Oracle versie 12 genoemd te worden, hiermee verwijzend naar System 11 van één van de concurrenten. "De verbeteringen en uitbreidingen aan dit produkt zijn zo veelomvattend dat ik het zelf als een nieuw produkt beschouw", aldus Lane. Deze 'server' is binnenkort uit te breiden met twee nieuwe opties: de Messaging Option en de Context Option, voor respectievelijk het beheer van berichtenverkeer en het 'intelligent' opslaan en ophalen van ongestructureerde teksten. Eén van de faciliteiten van het context-systeem is het automatisch maken van samenvattingen van teksten in de Engelse taal.
Behalve harde produkten, kondigde 's werelds grootste onafhankelijke dat abase-leverancier samenwerkingen aan met IBM - via dochteronderneming CGI Informatique - en Cap Gemini. Laatstgenoemde denkt erover om deel te gaan nemen aan Oracle's Application Partering Program. Dit houdt in dat Cap Gemini op basis van de Oracle applicaties aanvullende software zal gaan bouwen voor specifieke branches. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-26T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.