Groep rond Cap Gemini bouwt analysetools

Een consortium van IT-bedrijven rond systeemintegrator Cap Gemini gaat samen datamining-applicaties leveren. Naast Cap, dat consultancy- en implementatiediensten levert, zijn Oracle (voor de databasetechnologie), Sun (voor de hardware) en KiQ (voor de analysetool) betrokken in het samenwerkingsverband. De alliantie gaat de gecombineerde producten en diensten samen ontwikkelen, verkopen, implementeren en onderhouden.

Door de popularisering van frontoffice-toepassingen, waaronder customer relationship management (crm), stijgt volgens Cap Gemini de vraag naar datamining-technologie. Datapakhuizen maken grote gegevensverzamelingen toegankelijk voor analysegereedschappen. Doel is patronen in gegevens op te sporen aan de hand waarvan toekomstig gedrag van klanten kan worden voorspeld. Aan de hand van het geanticipeerde klantgedrag kunnen organisaties hun bedrijfsbeleid bijstellen.
Cap Gemini noemt niet alleen crm maar ook fraudebestrijding en risicomanagement als marktgebieden waar het consortium zijn toepassingen succesvol kan slijten.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-26T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.