Nieuwe architectuur Tandem voor datamining

Object-relationele datamining wordt na de zomer van 1997 mogelijk. Tandem introduceerde 25 februari een nieuwe architectuur waarmee de toepassingsmogelijkheden van datamining toenemen.

Tot nu toe werd datamining uitgevoerd door een selectie van een database of datawarehouse apart te nemen en met tools te analyseren. De variant met de nieuwe architectuur maakt het mogelijk om online volledige object-relationele databases met tools te benaderen. Hierdoor nemen de kansen op het vinden van verbanden in de gegevens toe en kan direct worden teruggekoppeld naar het bedrijfsproces.
In het derde kwartaal van 1997 brengt Tandem drie applicaties op de Nederlandse markt op het gebied van marketing van kaarten/passen, detailhandel en analyse van schadeclaims.
Tandem profileert zich niet meer als hardwareleverancier alleen, maar ook als spin in het web van datamining-projecten. Als hoofdaannemer levert de Amerikaanse multinational de architectuur en de technologie, de partners ontwikkelen de specifieke datamining-applicaties. Data Distilleries en Syllogic uit Nederland zijn twee van de vijf partners. Verder is Tandem met Angoss, Neovista en Magnify in zee gegaan. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-07T00:00:00.000Z Roy op het Veld