Informix lanceert Visionary front-end

Informix brengt zijn data-visualisatiehulpmiddel, genaamd Visionary, op de markt. Dit maakte het bedrijf afgelopen week bekend op zijn Partner Forum-bijeenkomst in Las Vegas. Het hulpmiddel werd in juli vorig jaar voor het eerst genoemd.

Michael Stonebraker, technologie-directeur bij Informix, omschrijft Visionary als "een visueel systeem voor databanken dat geen programmeerwerk vereist voor het produceren van front-end navigeerapplicaties". Die gegenereerde programma's werken dan met de eigen Informix Dynamic Server in combinatie met de object-relationele toevoeging Universal Data Option.
Het visuele hulpmiddel is afkomstig van de Illustra, het bedrijf gericht op multimediadatabanken dat Informix in 1996 kocht voor 387 miljoen dollar. De aankoop van die object-databankleverancier had tot op heden nog niet bijster veel opgeleverd. Visionary viel toen onder het Object Knowledge-project dat een visualisatie-browser met de naam Miro en een hulpmiddelenpakket omvatte.
Verder lanceert Informix dit jaar nog een nieuwe data-engine genaamd Centaur die ook de functionaliteit van een applicatieserver heeft.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.