'Klant en personeel Pharmapartners merken niks'

CEO Van Poelje: TSS borduurt voort op 30 jaar oud fundament

De overname van Getronics-dochterbedrijf Pharmapartners door Total Specific Solutions (TSS) heeft geen gevolgen voor klanten en medewerkers. Dat meldt directeur Robin van Poelje van TSS aan Computable. 'We nemen het bedrijf over 'as-is'. Alle contracten worden voortgezet en iedereen gaat mee naar ons.' Zorgautomatiseerder Pharmapartners blijft als zelfstandige werkmaatschappij binnen TSS onder leiding van Robi Nederhof. Hij rapporteert aan Van Poelje.

Getronics draagt op 11 januari 2011 al zijn aandelen in Pharmapartners over aan TSS. Van Poelje wil niets zeggen over het bedrag dat met de overname is gemoeid. 'Dat hebben we zo afgesproken met de verkoper.' De zorgautomatiseerder boekt een omzet van ongeveer 25 miljoen euro per jaar. Mededelingen over de winst doet de directeur niet.

'Pharmapartners heeft de afgelopen dertig jaar een stevig fundament in de zorgsector opgebouwd. Daarop willen wij voortborduren', aldus Van Poelje. De bijna tweehonderd medewerkers blijven behouden, net als de vestiging in Oosterhout. 'Er zit later dit jaar wel een verhuizing aan te komen, maar die staat los van de overname.'

PinkRoccade Healthcare

Pharmapartners ontwikkelt ict-oplossingen waarmee apotheken, huisartsen en medici patiënteninformatie kunnen delen en daardoor efficiënter kunnen werken. Het schurkt daarmee aan tegen de activiteiten van TSS-dochter PinkRoccade Healthcare. Dat bedrijf werd eind 2008 ook van Getronics overgenomen.

Van Poelje vertelt dat de twee werkmaatschappijen nauw gaan samenwerken. 'Pharmapartners is sterk in oplossingen voor samenwerking in de eerstelijns gezondheidszorg terwijl PinkRoccade Healthcare juist actief is in de tweedelijns zorg.' Volgens hem vervaagt in de zorgsector de klassieke indeling tussen eerstelijns en tweedelijns zorg.

Eerstelijns zorg betreft organisaties waar klanten als eerste aankloppen met gezondheidsklachten, zoals apotheken, huisartsen en gezondheidscentra. Tweedelijns zorg vindt vooral op verwijzing plaats in ziekenhuizen en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz).

Total Specific Solutions

Onder het Apeldoornse dienstenbedrijf Total Specific Solutions (TSS), vallen de ict-bedrijven KZA, Everest, Pink Roccade Healthcare, Pink Roccade Local Government, TASS, Yonder en Co-maker. Daarnaast valt detacheerder Top Talent Consultancy onder de paraplu van TSS. In totaal telt TSS ongeveer 1550 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij TSS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-11T12:19:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.