Seminar voor datagestuurd werken bij de overheid

smart city

Van alle beschikbare data is 90 procent in de afgelopen twee jaar gegenereerd. Het slim gebruikmaken van data wordt gezien als een megatrend die nu en in de nabije toekomst onze manier van leven, werken en organiseren verandert. Toch zijn er nog veel overheden die hun datastructuur niet optimaal inzetten. Daarom organiseert Overheid 360° op 1 december 2016 het seminar ‘Datagestuurd werken in publieke organisaties’.

'De big data hype is voorbij, het is nu de uitdaging om daadwerkelijk resultaat te boeken', aldus Paul Verdul, brandmanager Overheid 360°. 'In veel steden zien we de eerste toepassingen. Er worden op verschillende locaties kostbare ervaringen opgedaan, die ervaringen verdienen het om gedeeld te worden.'

Het seminar gaat gedurende verschillende sessies in op verschillende onderwerpen. Zoals wat de impact van data science toepassen is op professionals, beleidsafdelingen, het bestuur en de afdelingen onderzoek en ict. Hoe om te gaan met privacy, dataveiligheid en ethiek. Verder worden er voorbeelden gegeven van hoe datagedreven werken inzichtelijk kan worden gemaakt.

Een greep uit het programma

Data, de olie die organisaties verandert.
Arent van ‘t Spijker, auteur van ‘The new oil using innovative business models to turn data into profit’, en partner Blinklane Consultancy presenteren voorbeelden uit de publieke en private sector die data science al toepassen in hun organisatie en bieden handvatten voor de veranderopgave.

Masteclass: data science.
Maak in 45 minuten kennis met de meest voorkomende data science technieken. Wat zijn veel voorkomende analysetechnieken en welke software wordt daarvoor gebruikt. Energieke masterclass met vele voorbeelden uit de publieke en private sector.

Anders kijken: op weg naar datagestuurde gemeentelijk beleid
De participatiemaatschappij vraagt betrokkenheid en inzet van burgers. ‘Waar’ is belangrijk, of het nu gaat om een boodschapje doen voor de buurvrouw of meldingen over de openbare ruimte. Parallel daaraan bekent de dataficering dat we meer gegevens over de samenleving hebben dan ooit tevoren. Data is het nieuwe goud, zo wordt wel beweerd. Maar hoe kom je er bij en op welke wijze maak je resultaten van data-analyses eenvoudig inzichtelijk? Anders kijken maakt van grote hoeveelheden data snel en inzichtelijk informatie en schetst de route naar het nieuwe goud. Rien Stor (Geonovum, PBLQ) neemt u mee op het pad van gemeentelijke beleidsopgaven (zoals armoede en eenzaamheid) naar datagestuurd gemeentelijk beleid.

Het geheim van ’s-Hertogenbosch
Echt datagedreven sturen vraagt om veranderingen op allerlei terreinen. Den Bosch is op vele fronten bezig. Wat is de aanpak van de gemeente?  Raymond Alexander, hoofd ICT Gemeente Den Bosch, vertelt het u.

Kom naar het seminar

Het Overheid 360° Seminar wordt georganiseerd voor directeuren, afdelingshoofden, programmamanagers, informatiemanagers, beleidsmedewerkers, hoofd I&A, hoofd ICT, I&A coördinatoren en teamleiders bij lokale overheden. Kijk voor meer informatie en tickets op events.overheid360.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-25T09:57:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.