Numega in handen van Compuware

Numega, specialist in het testen van software, komt in handen van Compuware. Dit bedrijf haalt op dit moment al 65 procent van de inkomsten uit het testen van software.

De koper wil een plaats in de top-vijf van software-bedrijven veroveren. Numega heeft naam gemaakt met Boundschecker, een hulpmiddel dat fouten opspoorde. De onderneming hield zich voornamelijk bezig met C, C++, Delphi en Visual Basic, maar verlegde de aandacht de laatste tijd meer en meer naar het testen van Java. Numega zegt ruim honderdduizend gebruikers te hebben. Voor Compuware zal het bedrijf zich toeleggen op het ontwikkelen van op Windows NT gebaseerde testprogramma's. Numega, gevestigd in New Hampshire, heeft ongeveer honderd werknemers in Amerika en Engeland. Dit jaar verwacht de onderneming 40 miljoen gulden aan inkomsten te vergaren. Het bedrijf heeft ruim honderdduizend gebruikers. Compuware zegt dat er een definitieve overeenkomst is bereikt. De onderneming zal meer dan drie miljoen aandelen uitgeven aan de aandeelhouders van Numega. Optiehouders krijgen de beschikking over 900.000 opties van Compuware. Numega is het vierde ontwikkelingslabaratorium van Compuware, dat in 1996 Direct Technology en DRD Promark overnam. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.