Redactioneel commentaar

De 'Road Ahead'

Microsoft, quo vadis? Onderzoeksbureau Metagroup lanceerde deze week de voorspelling dat Microsoft tegen 2004 met serversoftware voor Linux op de markt komt. Stel je voor, zeg. Vorige week nog kwam onderzoeksbureau IDC met een rapport op de proppen dat Windows 2000 goedkoper is in gebruik voor servertoepassingen dan Linux. Dit op basis van onderzoek in opdracht van, jawel, Microsoft.

Maar Redmond heeft ook jarenlang gezworen zich nimmer bezig te houden met bedrijfsapplicaties. Inmiddels weten wij wel beter. Microsoft Business Solutions heet de bundeling van White Plains en Navision die zich langzaam vanuit de bodem van die markt omhoog vecht.
De voorspelling van Metagroup betreft serverprogrammatuur die voornamelijk dient voor het bieden van webdiensten. Analisten meenden vorig jaar al een distantiëring van Windows te ontwaren in de .Net-strategie van het bedrijf. Immers, universele webdiensten impliceert het werken met multiplatformen. Tot op heden vertrouwde Microsoft daarvoor grotendeels op hechte, maar externe partners.
Feit is wel dat Linux oprukt, met name voor web-toepassingen. Het omstreden IDC-rapport meldt dat Windows 2000 duurder is dan de open source-concurrent voor het draaien van websites. Als Microsoft kiest voor omzet en winst krijgt Metagroup alsnog gelijk. Het zou voor Gates niet de eerste opportunistische keuze zijn...

 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.