'Open' bestandsformaat

OpenOffice.org riep vorige week Microsoft in een persbericht op om in zijn nieuwe Office 12 met een echt open documentstandaard te gaan werken. Microsoft heeft zijn op XML gebaseerde bestandsformaat (.doxcx) ingediend bij de ECMA (European Computer Manufacturers Association) ter ratificatie.

Het concern wil zijn bestandsformaat op deze manier standaardiseren en openbaar maken. Dit zou gebruikers van kantoorapplicaties meer mogelijkheden geven, omdat zij hun informatie in een fabrikantenonafhankelijke open standaardformaat kunnen opslaan. Dit laat alle wegen open om op een later tijdstip voor een systeem van een andere fabrikant te kunnen kiezen.

Onlogisch

Volgens OpenOffice.org is het niet logisch dat Microsoft voor een nieuwe standaard kiest, omdat er al een goed alternatief voorhanden is. OpenDocument is op dit moment al beschikbaar en in gebruik en is bovendien van stempels voorzien door OASIS, de standaardenorganisatie voor XML-gegevensformaten die zich ook gesteund weten door Microsoft. Verder ligt OpenDocument sinds september dit jaar voor ter ratificatie bij ISO. OpenOffice.org en andere aanbieders van open source kantoorapplicaties ondersteunen dit formaat al.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.