Voortbestaan Cobol ook na 2000 niet in gevaar

Cobol, de aloude programmeertaal die nu in toenemende mate wordt aangewend om het millennium-probleem te voorkomen, heeft ook na het jaar 2000 nog toekomst.

Het bedrijfsleven investeert op dit moment zoveel tijd en geld in die programmeertaal dat het na de millennium-wisseling vrijwel onmogelijk is deze in een keer overboord te gooien kan worden. Dit beweert de Amerikaanse Cobol-specialist Jerome Garfunkel. Hij benadrukt dat 'Cobol juist is ontworpen om makkelijk aangepast te kunnen worden'.
verder pakt de invoering van de euro, dat in 2002 moet plaatsvinden, 'gunstig' uit voor de programmeertaal. De invoering vereist weer aanpassingen voor diverse systemen en applicaties die ooit in Cobol zijn geschreven. "De overlijdensberichten zijn dus voortijdig", concludeert Garfunkel droogjes. "Maar dat is al eerder gebeurd; bij het ontstaan van Cobol werd het al afgeschreven als niet-functioneel en achterhaald", diept 'Mister Cobol' op uit zijn geheugen.
Garfunkel houdt zich al jaren bezig met het verspreiden van deze boodschap en is lid van diverse Amerikaanse en internationale standaardisatiecommissies voor Cobol. "Europa ligt op dit moment achter op de Verenigde Staten met het oplossen van het millennium-probleem. En op zijn beurt is Amerika nog niet goed begonnen met de aanpak van de euro", meldt Garfunkel. Analisten verwachten dat de invoering van de universele Europese munt met alle doorlopende omrekeningen zo mogelijk nog meer problemen op zal leveren dan het jaar 2000. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.