Cobol heeft de toekomst

Cobol kan als programmeertaal na 2000 een grote rol spelen. "De toekomst van Cobol is afhankelijk van de manier waarop die technologie in client/server- en andere netwerkcomputer-omgevingen ingepast kan worden. Na 2000 komen er ontzettend veel programmeurs beschikbaar waarvan de kwaliteiten benut kunnen worden."

Dit zei Martin Healey afgelopen donderdag tijdens het Cobol Vision Congres in Breda. Door de Jaar 2000-problematiek is de afgelopen jaren een steeds groter contingent Cobol-programmeurs ontstaan. De object-georiënteerde taal bewees zijn kwaliteit, doordat het Jaar 2000-probleem relatief eenvoudig opgelost kan worden. "Dit heeft bedrijven de waarde van een 'schone taal' doen inzien", zegt Healey. Zowel C als Visual Basic zijn talen die in het verleden door onder andere de academische wereld over de grens van zijn mogelijkheden geduwd. Nu is Java het vlaggenschip van de object-georiënteerde wereld. "Cobol heeft geen vergelijkbare kampioenen, maar is in het verleden massaal toegepast", zegt Healey, die meent dat de taal nog van grote waarde is. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-28T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.