Verzekeraars klaar voor nieuw zorgstelsel

'Geleerd van Y2K en de invoering van de euro'

De invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet levert geen problemen op it-gebied op. Alleen het versturen van alle voorstellen aan klanten voor 16 december wordt nog lastig.

Alle zorgverzekeraars zijn klaar voor de nieuwe Zorgverzekeringswet die op 1 januari ingaat, ook als het om it gaat. Dat zegt woordvoerder Hennie Zoontjes van het Verbond van Verzekeraars. De it was de achilleshiel bij de implementatie omdat er veelal maatwerk moest worden geleverd, maar dat is goed gelukt. Ook bureau PricewaterhouseCoopers, dat in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid de haalbaarheid onderzocht, heeft de indruk dat 'alle zorgverzekeraars de implementatie van de Zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 kunnen halen'. De definitieve onderzoeksresultaten worden binnenkort aan de minister aangeboden.
Bij de CZ Groep zijn Emile Strik (manager informatie en projectenmanagement) en Jan-Hein Willemse (manager systeemontwikkeling) in elk geval op tijd klaar. Het tweetal heeft het druk gehad, maar kon naar eigen zeggen elke dag gewoon om vijf uur naar huis. Voordeel was dat het een groot en organisatiebreed project is met een vaststaande deadline. "Wat dat betreft hebben we geleerd van Y2K en de invoering van de euro. Die scenario's hebben we nog liggen."
Het enige struikelblok, zegt Strik, is het vinden van een verzendhuis voor alle voorstellen aan de verzekerden. Dat moet voor 16 december gebeuren en er zijn niet zoveel verzendhuizen in Nederland om zo'n piek op te vangen.
Hij verwacht ook nog wel wat nazorg: "De vraag is natuurlijk of alles in Den Haag goed is uitgedacht. We houden rekening met diverse veranderingen."

 
Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-02T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.