Nieuwe JSE bevat samenwerkingstechnologie

Samenwerking troef

Sun lanceerde op zijn Tech Days in New York vorige week de bèta-versie van Java Studio Enterprise (JSE) 7. De volledige versie komt volgend jaar op de markt. JSE 7 omvat drie geheel nieuwe onderdelen: 'code-aware'-samenwerking, uml-ondersteuning en een applicatie-'profiler'.

Volgens internetnews.com zijn Java-architecten enigszins sceptisch over de uml-component van de nieuwe JSE-versie, maar volgens Jeff Jackson, vice president van Sun's Java-hulpmiddelen-afdeling is dat niet nodig. "Ik probeer altijd te kijken hoe ontwikkelaars in de praktijk werken en probeer hun input te krijgen. Er zijn inderdaad veel mensen sceptisch, daarom kunnen J2EE-ontwikkelaars in de bèta-versie dus alvast praktisch met UML aan de slag", aldus Jackson.

Samenwerking

De module 'code-aware'-samenwerking maakt het voor verspreide teams mogelijk om samen te werken. Voorheen was het vaak zo dat personen of teams vaak bezig waren met een op zichzelf staand deel van de code. Door onder meer instant messaging vanuit de geïntegreerde ontwikkelomgeving is het nu mogelijk om informatie en kennis direct en veilig te delen, waardoor verspreide teams tegelijk aan hetzelfde deel van een applicatie kunnen werken.
De applicatie-'profiler' geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om de prestaties van een applicatie te analyseren, waarbij eventuele problemen makkelijk geïdentificeerd en opgelost kunnen worden, voordat de applicatie in een productieomgeving wordt ingezet. Deze module richt zich op webdiensten en applicaties die zijn ontwikkeld met gebruik van het geïntegreerde webapplicatie-raamwerk, dat onder meer voorziet in 'rapid application development'.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-26T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.