Object Team van Cayenne verhuist naar VS

Sterling Software centraliseert R&D

Het R&D-laboratorium van Object Team in Delft wordt overgeheveld naar Atlanta in de Verenigde Staten. Sterling Software, dat in september het verlieslijdende Cayenne kocht voor slechts 11,4 miljoen dollar, concentreert zijn productontwikkeling in Amerika. De meeste van de vijfendertig medewerkers in Delft verliezen hun baan. Slechts een aantal zullen meegaan naar de centrale ontwikkelorganisatie.

Volgens Wim Riedijk, verantwoordelijk voor verkoop in Nederland van Sterling Software, leert de ervaring dat een centraal gevestigde R&D-organisatie het meest effectief is. "Voor klanten verandert er helemaal niets", benadrukt Riedijk. Met het wegvallen van ettelijke tijdzones zal naar verwachting de communicatie tussen verschillende afdelingen sneller en informeler verlopen. Naast de overheveling van de productontwikkeling wordt de Europese ondersteuning van Object Team (vijf medewerkers) ondergebracht in het Europese supportcentrum van Sterling in het Duitse Wiesbaden. De helft van het aantal medewerkers staat sinds begin deze week op straat. Concurrerende technologiebedrijven zouden al interesse in het personeel hebben getoond.

Kennisoverdracht

De continuïteit van de objectgeoriënteerde ontwikkeltool Object Team is volgens Riedijk gegarandeerd. Hoewel waarschijnlijk maar een zeer beperkt aantal ontwikkelaars meegaan naar Atlanta, hoopt Sterling voor de definitieve opheffing van het lab voldoende kennis te hebben overgebracht naar de nieuwe ontwikkelclub. De versie die nu in ontwikkeling is, wordt in Delft afgerond. Daarna, waarschijnlijk rond eind januari 1999, kan een nieuw team in Amerika aan de daaropvolgende versie beginnen. In de tussentijd moet voldoende kennisoverdracht hebben plaatsgevonden.
"Sterling Software is bezig met het consolideren van het productportfolio. De hulpmiddelen van Cayenne zullen steeds meer geïntegreerd worden met de Cool-producten", aldus Riedijk. De reeks Cool-hulpmiddelen heeft Sterling aan zijn productenpakket toegevoegd door de acquisitie van de desbetreffende divisie van Texas Instruments, begin 1997. Afgelopen zomer roerde Sterling zich weer aan het overnamefront toen het Synon inlijfde.

Nauwer samengaan

Object Team is een strategisch product voor Sterling. Hoewel het ontwikkelgereedschap nauwer samen moet gaan werken met Cool:Gen blijft het in zijn huidige vorm op de markt. De minder strategische hulpmiddelen Business Team, voor het modelleren van bedrijfsprocessen, en Data Team, voor het ontwerpen van databases, integreren volgens Riedijk volledig in de Cool-serie. "Ook dat stuk productontwikkeling gaat naar de centrale ontwikkeldivisie."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Roy op het Veld