Delfts ontwikkellab Cayenne moet sluiten

Sterling Software sluit het in Delft gelegen ontwikkellaboratorium van de ontwikkelgeving Object Team van Cayenne Software.

Volgende week wordt de helft van de 25 ontwikkelaars naar huis gestuurd. In januari volgen de rest van de medewerkers. Sterling, dat het financieel kwakkelende Cayenne in september kocht voor 11,4 miljoen dollar kocht, beweert het softwareproduct vanuit de Verenigde Staten te gaan ondersteunen.
Bij Cayenne was niemand bereikbaar voor commentaar. Roy Franzen, algemeen directeur van Compuware's Uniface-laboratorium, dat vergelijkbare software ontwikkelt, heeft geen verklaring voor de sluiting van het kantoor. Hij twijfelt of ondersteuning vanuit Amerika realistisch is als er geen ontwikkelaars meegaan. Franzen meent wel dat de jacht op de ontwikkelaars van Cayenne geopend is. "Uniface is een van de weinig overgebleven succesvolle softwareleveranciers die vanuit Nederland software ontwikkelen en wereldwijd op de markt brengen", concludeert Franzen, die aangeeft personeel te kunnen gebruiken. De lage overnameprijs die Sterling betaalde, was het gevolg van de slechte prestaties. Cayenne rapporteerde voor de acquisitie een verlies van bijna twee miljoen dollar over het tweede kwartaal en zag zijn omzet dramatisch teruglopen van 11,7 naar 8,6 miljoen.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-30T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.