Mercury integreert in één grafisch dashboard

Wisseling van de wacht voor Benelux-directeur

Mercury Interactive vlecht al de applicaties ineen die het de afgelopen jaren bij elkaar kocht. De Amerikaanse test- en optimalisatiesoftwarefabrikant noemt het zijn "grootste productaankondiging ooit".

Boekhouding onderzocht
De boekhouding van Mercury wordt momenteel onderzocht door de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Die wil details weten over de bonusregeling in aandelen die het bedrijf medewerkers uitbetaalt. De onderneming had daarbij fouten gemaakt, bekende ze na aanleiding van het SEC-onderzoek afgelopen augustus. Mercury berekent daarom nu de cijfers van de afgelopen drie jaar opnieuw.
Met deze vervlechting is de integratie van managementsoftwarefabrikant Kintana afgerond. Mercury kocht dat bedrijf in 2003. De softwareproducent onthulde de geïntegreerde verzameling van projectmanagementtools, rapportagesoftware, en gereedschappen voor het aanbieden en testen van toepassingen eerder deze maand op zijn gebruikersbijeenkomst in Las Vegas. De it-governancesuite kreeg als titel BTO (Business Technology Optimization). Bedrijven moeten hiermee eindelijk de it-afdelingen onder controle kunnen krijgen.

Grip krijgen

Onderzoeksbureau Forrester voorspelt een goede toekomst voor gereedschappen die bedrijven helpen grip te krijgen op hun it-diensten. In 2008 zijn er nog een handvol grote softwarefabrikanten over, zegt Forrester-analist Thomas Mendel. Die leveren dan zo goed als alle bedrijfsapplicaties. Dat maakt integratie eenvoudiger dan ooit. "Voor Mercury is het dus tijd om zijn spierballen te laten zien."
Het Amerikaanse Mercury publiceerde begin oktober vroegtijdig 'teleurstellende resultaten' over het derde kwartaal. Bestuursvoorzitter Amnon Landan gaf onder andere de 'overgang in Europa' de schuld. Wat Landan daar precies mee bedoelt, wilde Mercury niet uitleggen. Begin november komen de echte cijfers, en in de tussentijd mogen geen koersgevoelige mededelingen worden gedaan.

Promotie

De opmerking lijkt erop te duiden dat Mercury de bedrijfsvoering in Europa verandert. In Nederland zijn daar in elk geval wat signalen van. Ronald Huber, sinds oktober 2003 de Benelux-directeur, promoveert. Hij wordt verantwoordelijk voor verschillende Europese landen. Zijn opvolger voor de Benelux wordt Wytze Rijkmans, de voormalige directeur van Foundation ICT, dat deze zomer een onderdeel werd van Unit4 Agresso, dat tot dan toe grootaandeelhouder was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-04T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.