'De mensen vind ik heel aardig'

Tom Gerber, ontwikkelaar

De Zwitserse Tom Gerber had wel zin in wat buitenlandervaring. Het kwam dus goed uit dat zijn Nederlandse vriendin, waar hij mee samenwoonde in Zwitserland, wel wilde terugkeren naar Nederland. Bovendien werd het tijd voor een volgende stap in Toms' loopbaan.

"Dat kwam allemaal samen, en ik besloot op zoek te gaan naar een baan in Nederland. Via internet ging dat heel gemakkelijk. Het eerste bedrijf dat mij een baan aanbood, heb ik afgewezen. Er werkte veel buitenlander en de voertaal was Engels. Ik wilde juist bij een Nederlands bedrijf werken en Nederlands leren." Dat is goed gelukt, Tom spreekt inmiddels vloeiend Nederlands. Hij werkt nu bijna twee jaar bij Acriter in Houten. De werkvergunning voor Gerber liet lang op zich wachten: Zwitserland is geen lid van de Europese Gemeenschap. Gelukkig deed zijn werkgever het leeuwendeel van het papierwerk, dat uiteindelijk zes maanden in beslag nam.
 
Acriter is een jong bedrijf waar ongeveer 35 mensen werken. Het bedrijf ontwikkelt een Business Management Suite op basis van Java, een management informatiesysteem voor bedrijven. Gerber werkt hieraan als "echte techneut", zoals hij zelf zegt. Gerber ziet zijn loopbaan voor de komende jaren zeker binnen dit bedrijf. "Ik wil hier blijven werken tot het product goed ontwikkeld is", zegt hij. "Het werk vind ik heel interessant. Verder bevalt het ook wel goed in Nederland. De mensen vind ik heel aardig. Wat ik mis aan Zwitserland is het landschap, de bergen. Maar ik vind vooral de buitenlandervaring belangrijk: leren leven in een ander land. We zullen hier zeker nog drie tot vier jaar blijven. Daarna zien we wel verder. Terug naar Zwitserland, of naar een ander land, of hier blijven. Dat weten we nu nog niet."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Edith van Gameren
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.