Passport actief in Nederland

Leverancier van ontwikkelgereedschappen Passport verkoopt zijn producten sindskort ook in Nederland. Op 5 maart dit jaar opende het Amerikaanse bedrijf de deuren van het Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Aanvankelijk concentreerde de nieuwe vestiging zich op de Duitse, Engelse en Zweedse markt. Het bedrijf was daarnaast bezig met het werven en bewerken van potentiële klanten in Nederland.

Passport positioneert zijn 4GL-ontwikkelomgeving Intrprise als applicatieplatform voor de heterogene en complexe omgeving. Opmerkelijk aan de tool is het Java Presentation Protocol (JPP), waarmee de applicaties over Internet kunnen draaien. Met het JPP worden geen Java-applets over het netwerk gestuurd, maar alleen de presentatie. De applicaties draaien helemaal op de server.
De nieuwe leverancier wil het product vooral via partners slijten. Naast de ontwikkelgereedschappen van Unify en Prolifics zijn applicatieleveranciers de concurrenten van Passport. Het bedrijf streeft namelijk naar een situatie waarbij softwarehuizen verticale industrie-oplossingen met hun product gaan bouwen en verkopen. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.