Linux bruikbaar?

Bij open source software werk je met z'n allen aan iets geweldigs. Dat gewone stervelingen de software óók moeten gebruiken is een bijkomstigheid. Toch? Nou, daar denken ze bij Novell inmiddels toch heel anders over.

Novell, het bedrijf dat haar Netware-markt grotendeels verloor aan het gemakkelijker te gebruiken Microsoft Windows NT Server, is nu serieus bezig met usability-testen voor haar SuSe Linux. Op de website http://www.betterdesktop.org zijn ongeveer 200 filmpjes van argeloze Windows-gebruikers te zien die voor het eerst met Linux worden geconfronteerd. Die gebruikers moeten verschillende opdrachten zoals 'login op je computer' uitvoeren onder het oog van de camera.
De filmpjes zijn erg leuk om op een regenachtige vrijdagmiddag samen met collega's te bekijken. Novells vice president of Collaboration and Desktop Engineering bij Novell, Nat Friedman, over Linux-programmeurs: "Als programmeur is het lastig om te weten hoe gewone mensen reageren op jouw software. Linux-mensen kennen voornamelijk andere Linux-mensen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-21T00:00:00.000Z Ferdinand Sennema
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.