Overname Alias geeft Autodesk nieuwe mogelijkheden

Autodesk slaat met de overname van Alias twee vliegen in één klap: het koopt een concurrent en hoopt met de daarmee verkregen software terrein te veroveren in de film- en game-industrie.

Autodesk, maker van het programma AutoCad, koopt de producent van driedimensionale software Alias voor 182 miljoen dollar. De overname geeft Autodesk nieuwe kansen om zijn activiteiten in de film- en game-industrie te versterken. "De technologie van Alias wordt gebruikt in markten die voor ons erg belangrijk zijn. Deze overname kan onze programma's interessant maken voor de media-industrie", aldus Autodesk-coo Carl Bass. Alias is maker van de softwarepakketten Maya en MotionBuilder, en heeft klanten als DreamWorks en Nintendo.
Alias gebruikt in zijn softwarepakketten een tool die geavanceerde mogelijkheden biedt als visualisatie vooraf en het aanbrengen van realistische lichteffecten. De software van Autodesk kent deze mogelijkheden niet. Als dat bedrijf die mogelijkheden gaat toepassen in zijn software, kan het aantrekkelijk worden voor bedrijven in de film- en game-industrie.

Linux en Mac OS X

"Onze klanten op vormgevingsgebied willen betere kwaliteit op het terrein van visualisatie, animatie en publicatie. Klanten in de media- en vermaaksindustrie gebruiken de data uit onze software steeds meer in film- en gameprojecten. Door onze technologie te vermengen met die van Alias kunnen we beter aan de vraag van onze klanten voldoen", stelt Bass.
Anders dan de software van Autodesk draait de programmatuur van Alias ook op Linux en Mac OS X. Vooral die eerste mogelijkheid maakt de software interessant voor de filmwereld; het os (open source) besturingssysteem is daar populair vanwege zijn aanpasbaarheid. AutoCAD heeft wereldwijd meer dan zes miljoen gebruikers. Met die programmatuur kunnen twee- en driedimensionale tekeningen gemaakt worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-21T00:00:00.000Z Robbert Hoeffnagel
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.