Java-gebruikersgroep Nederland krijgt nog vorm

De oprichtingsbijeenkomst van de Nederlandse Java User Group (Jug) was weliswaar goedbezocht, maar ontbeerde nog een duidelijke vorm. "De exacte inrichting en organisatie gaan we in de komende weken opzetten", zei Ernst Fuld van de oprichtingscommissie.

De eerste Jug-meeting trok ruim honderd geïnteresseerden en "was voornamelijk bedoeld om een beeld te krijgen van de wensen en vereisten", aldus Fuld. De aanwezigen waren het erover eens dat het delen van kennis en ervaring centraal moet staan in de Jug. "Het uitwisselen van Java-componenten zou zelfs nog beter zijn", zei een enthousiaste ontwikkelaar.
De controverse tussen Sun en Microsoft liet de zaal redelijk koud. De meeste aanwezigen kozen, bijna automatisch, partij tegen het 'Evil Empire' van Bill Gates. "De ontwikkeling van Java blijft gewaarborgd", verzekerde Java-architect Andrew Coupe van Javasoft. "De Macintosh is namelijk niet langer platform nummer 2, dat is Java", citeerde Coupe een uitspraak van Microsofts vice-president Brad Silverberg. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.