Novell vindt Oracle-alternatief

Novell heeft in het open source Postgre SQL (Postgres) voor Netware een alternatieve databank gevonden voor die van Oracle. Die databankproducent besloot eerder versie 9i van zijn hoofdproduct niet over te zetten naar het netwerkbesturingssysteem van Novell.

De softwareleverancier kwam daarmee op zijn platform zonder een zware databank te zitten. Het heeft nu het open source Postgres, dat overigens nog in bètafase verkeert, overgezet naar Netware.
Deze relationele databank (rdms) is begin deze maand als nieuw component toegevoegd aan Novells ontwikkelkit (http://developer.novell.com/ndk/) voor Netware 6 - met Service Pack 2. Die kit is sinds vorige week te downloaden bij het bedrijf.

Open applicaties

Eerder heeft Novell al de veelgebruikte open source webserver Apache als standaard webserver op Netware 6 uitverkozen. Het bedrijf grijpt in toenemende mate naar open software om zijn platform te steunen. Een van de voornaamste problemen die het technologisch geavanceerde Netware plagen, is namelijk het naar verhouding geringe aantal beschikbare applicaties. Toch telt het netwerkbesturingssysteem wereldwijd nog altijd 80 miljoen client licenties.
Daar komt bij dat Novell een goede reputatie geniet onder technici, maar de grote onbekende is in managementkringen. Dit in tegenstelling tot oud-aartsrivaal Microsoft. Novell probeert dit aan te pakken met meer nadruk op dienstverlening, onder meer door de overname van Cambridge Technology Partners (CTP) van oud Novell-president Jack Messman.
 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.