Gridsoftwaremaker Globus gaat Europees

De Globus-groep, maker van de gelijknamige gridinfrastructuursoftware, wil internationaal uitbreiden om nieuwe expertise te winnen. Er zijn al twee Europese leden geworven.

Voor de internationalisering wijzigt Globus zijn bestuursraad en verandert het zijn naam in Globus Alliance. De alliantie heeft al gelijk twee belangrijke Europese instanties aangetrokken: de University of Edinborough en het Swedish Center for Parallel Computers. De Schotse universiteit heeft expertise op het gebied van databanken die draaien op in grids gekoppelde computers. Het Zweedse centrum werkt aan de beveiliging van gridtoepassingen.

Toezicht op Toolkit

De verandering van de bestuursraad betreft het toezicht op het open source ontwikkelhulpmiddel Globus Toolkit, dat wordt gebruikt door onder andere IBM, Sun Microsystems en Hewlett-Packard. Dat project was tot op heden informeel in handen van enkele onderzoekers; Ian Foster en Steven Tuecke van het Argonne National Laboratory en Carl Kesselman en Karl Czajkowski van de University of Southern California. Nu is er een formele raad, die ook vertegenwoordigers van de twee nieuwe Europese leden heeft.
Het Globus Project is in 1995 opgericht door drie Amerikaanse wetenschapsinstituten: het Argonne National Laboratory, de University of Chicago en het Information Sciences Institute van de University of Southern California. Inmiddels dragen ook bedrijven, waaronder IBM, Microsoft en Cisco, kennis en financiering bij.< BR> 
Globus Alliance
http://www.globus.org


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.